söndag, september 17, 2006

bestämt dig?

Har alltid röstat på Folkpartiet, men kände att jag inte riktigt kunde det i år. >Funderade på att rösta blankt i ren protest. >Kom på att det kändes som en fånig protest. >Funderade på att rösta på Folkpartiet i alla fall, och kryssa för Birgitta Ohlsson.>Funderade en väldigt snabb vända på Miljöpartiet.>Kom på att det skulle kännas väldigt märkligt.>Det blev Centern. (Vilket också känns märkligt.)

Blev lite fuktig i ögonen i vallokalen. Blev rörd över att så många var där.

UPPDATERING KL 21.11: SVTs valvaka ser ut som öststatstv.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Va?
Jag röstade också oväntat på Centern.
Vad var det i drinkarna igår?!

Emma sa...

Gödsel? Ho ho. (Tack för igår hursomhelst!)

Anonym sa...

Herregud. Vart har intelligensen i det här landet tagit vägen?

Emma sa...

You tell me. Och utveckla gärna.

Anonym sa...

Word.
Men Emma,Emma, Emma...Har du verkligen LYSSNAT på Martin L Gore´s texter?
Lite roligt att du hyllade V for Vendetta...Inget parti i Sverige ligger närmre den fascistiska ledningen än Folkpartiet...
VET du vad dom står för?
Argh.Disillusionerad...

Anonym sa...

Eller för att citera Bert Karlsson (av alla människor) på frågan om han saknar Ny Demokrati i politiken: " Nej, Folkpartiet driver nu ungefär samma politik som vi försökte få igenom på 90-talet"
Mmm....Vivianne Franzén....Våffla.

Emma sa...

Men Wu, jag röstade ju inte heller på Folkpartiet.

Det finns inget parti jag känner 100% att jag kan ge min röst till. Inget liberalt parti, som är liberalt på det sätt jag skulle vilja att det var. Därför gav jag min röst till Centern.

Anonym sa...

Du ÄR ju faktiskt från landet....Och smått underbar i andra avseende.
Nåväl.

Emma sa...

Jo, jag är från landet. Inte landet landet, men från en liten håla. (Som verkligen inte var särskilt liberal.)

Anonym sa...

Du är lika blåst som du verkade när du var med i filmkrönikan.

Emma sa...

Oh. En liten retoriker. Om du inte kan argumentera bättre för din sak kan du inte vara varken insatt eller särskilt politiskt övertygad. Men utveckla gärna.

Anonym sa...

Jag har fått respekt för det där rivjärnet Olofsson. Centern känns inte lika mossiga längre som de gjorde för bara ett par år sedan. Orädd är hon också, och inte alltför populistisk. Det gillar jag.

Elca sa...

Haha, jag gjorde detsamma. Folkpartiet i förra valet, Centern i det här. Vilket känns märkligt. Trodde jag aldrig. Men alla valbarometrar och tester jag gjorde sa att jag skulle rösta centern så det var väl lika bra. Och det passar väl fint också när man bor i ett län där centern alltid varit stark.

Anonym sa...

Oh shit, vilken besvikelse att höra att du röstar på det blå blocket... :(

Emma sa...

Du menar att du tänkte svart hår, feminist, vänsterpartist, porrmotståndare, whathaveyou? Nä.

Anonym sa...

He, din beskrining av ditt valsväng passar exakt in på min egna villervala (förutom krysstänket). Folkpartiet förra valet, Miljöpartiet kanske ett tag (i alla fall i Sthlm), nä, äh, jag tar Folkpartiet ändå, för att sen landa i Centern! Puuih. Dessutom har jag två kompisar som gjort liknande resor fast då från andra partier. Men visst är det ballt att rösta. Faktiskt.

Anonym sa...

Är man filantrop så kan man omöjligt rösta på alliansen. När man däremot ser att så många människor faktiskt röstar på alliansen, så blir man rent misantropisk. Risken är därför stor att jag röstar blått nästa val. Det kan inte annat än sluta i bortre delen av andra sidan helvetet.

Anonym sa...

Nä, så endimensionellt tänkte jag inte, varken porrmotstånare eller vänsterpartist hade jag tänkt mig direkt, men icke-borgare trodde jag faktiskt... :)

Anonym sa...

Märkligt att höra att folk tog avstånd från Fp i det här valet, men röstade på dem i förra. Redan då hade de ju börjat med sin läskiga retorik om språktest och annat som skulle locka till sig f.d. nydemokrater.

Förut var det alltid (kd) jag var skraj för med deras skumma syn på homosexuella, aborter, jämställdhet osv. Men Fp har sen länge gått om dem. Man får väl ändå vara tacksam för att det blev stopp vid stolligheter som kulturkanon och rena galenskaper som obligatoriska gyn-undersökningar för alla högstadieflickor, och väljarna sa ifrån.

Förhoppningsvis får de något att tänka på till nästa val och sansar sig. De måste väl inse att de är fel ute när borgerligheten gå starkt framåt, men de backar? Så, ut med Mauricio Rojas och fram med Birgitta Ohlsson.

Anonym sa...

För mig var det Marit Paulsen, Birgitta Ohlsson, och inte minst Nyamko Sabuni som räddade kvar mig hos fp. Kanske Lars kan avgå nu och ta med sig sina gubbkompisar?

Emma sa...

Anonym: Jag måste erkänna att jag nog mest slentrianröstade sist. Det här valet kändes av någon anledning mycket viktigare, och jag läste på mycket mer.

Fredrik Broman sa...

Emma,

Kolla in Liberala partiet http://www.liberalapartiet.se/ de kan behöva en kändis som språkrör för att nå ut :)

http://forum.liberaldebatt.com/ är var de håller till i övrigt.

/Fredrik (desillusionerad folkpartist)

Anonym sa...

hans: En filantrop som förvandlas till misantrop när han upptäcker att alla människor i världen inte är socialister är fan inte mycket till filantrop. Du kanske helt enkelt ska vänja dig vid att du bara är en trångsynt, misantropisk socialist och alltid har varit?

Anonym sa...

Birgitta Ohlsson är bra, men en feminist gör verkligen inget parti. Och alla som röstade för alliansen röstade för kd. Och det kan man inte snacka bort. Blå dunster, möt halva Sveriges befolknings ögon!

Emma sa...

Anonym #2: I så fall ger jag inte mycket för vår demokrati. Min röst på Centern går till Centern och inget annat. Sen är det upp till de folkvalda ur andra partier att stå upp för sin sak och stoppa galna förslag från Kd.

Anonym sa...

"Sen är det upp till de folkvalda ur andra partier att stå upp för sin sak och stoppa galna förslag från Kd..."
...och Folkpartiet. Numera.

Urologen sa...

Det är otroligt vad lite partitillhörighetssnack kan göra för besöksstatistiken och förolämpningarna.

Iallafall om man råkar säga att man är till höger om mitten. För jag har nog aldrig sett någon som erkänt sig till vänstern och sedan fått sexton skopor ovett från högerfalangen.

Är inte det konstigt så säg?

Anonym sa...

Tyvärr är det enligt mig alliansen som inte ger så mycket för demokratin. Vad sa de på valkvällen? "Det spelar ingen roll att nästan ingen röstade på vårt parti, bara vi får regera!" Nice. Även om jag är besviken på den andra sidan också så är jag stolt över dem för att de inte deltog i alliansens försök att efterlikna USA, "titta, vi har tvåpartisystem!"
Jag vet inte om det här är en skopa ovett, sorry i såna fall. Jag tycker vad jag tycker och så gör även alla andra. Politiska diskussioner är ju så lockande..

Emma sa...

Fredrik: Tack för länkarna. Jag var inne där och snurrade och läste på inför valet, men jag kände att det inte var riktigt klockrent det heller. Ska läsa på ännu mer inför nästa val dock. :)

Jojje: Jo, förstås. Vissa av Fp:s galna förslag måste också motarbetas.

Max: Nej, i vissa kretsar är det absolut så. Särskilt kulturkretsar, utan att jag riktigt förstår varför. Men igår när jag var inne och kikade på detljuvalivet.blogspot.com fick Goesta en hel del ovett också.

Anonym sa...

Ditt ex röstade på vänstern för första gången, han var ju folkpartist tidigare du vet ;) Vidare röstade han också på Piratpartiet (var hade de sin valvaka - sjöhistoriska) och Ja! till trängselskatten. Han lade faktiskt treJa-lappar i samma kuvert. Men det gick nog inte rösträknarna med på =)

Emma sa...

Ha ha ha! Vad roligt att du hittade hit! Vi har alltså förlorat dig till the dark side? :) Oh well. Jag röstade också för trängselskatten.

Anonym sa...

Jag hittade inte Davids inläggg =) Jo, fan jag ska svänga ihop en blogg jag också snart. Som bilägare borde jag ju inte röstat Ja!, men det känndes bäst så. Att ta mej till sommarstugan kommer att kosta mer än bensin =)

Jag röstade på vänstern i kommunal för att de vill ha fler cykelbanor och mindre bilar, och i landstinget för att de inte vill privatisera sjukvården =)

Emma sa...

Leta där jag sa att du skulle leta, och maila/ring om du inte hittar. :)

Maila när du startar din blogg också!

Anonym sa...

"Jojje: Jo, förstås. Vissa av Fp:s galna förslag måste också motarbetas."
Medan andra av Fp:s galna förslag är helt ok, haha. ;-) Nä, skämt å sido, Folkpartiet har varit mitt favvoparti... när de i mina ögon stod för det politiskt korrekta ordet social liberalism. Nu vet jag inte riktigt vad de står för. Grejen är att det verkar finns många vettiga personer i partiet men ändå verkar det komma så många osunda galna förslag. "His ideas, methods, became unsound". Leijonborgs alltså. :-)