söndag, september 10, 2006

dagens läsning: sex på film & censur


Lästips: Scanners-Jim Emersons tankar om Shortbus. Hur sex och sexualitet skildras/skildrats på film är verkligen ett sorgligt kapitel. Shortbus är ett skönt undantag. Den var helt klart en annan av mina Cannes-favoriter, så här i efterhand är det verkligen bara den, Babel och Summer Palace jag minns och som fortfarande bor kvar i kroppen. Shortbus har svensk premiär den 24 november. Don't miss!

--

Hittade det här via Beta Alfa 2.0. En artikel som räknar upp 10 av de historier tidningarna borde ha skrivit om, men inte har gjort - eller historier som det åtminstone borde skrivits mer om. Intressant. Skulle gärna vilja se en svensk sådan genomgång. Apropå censur landade någon på min blogg häromdagen via pkblogs.com - en tjänst som gör det möjligt att kringgå nätcensuren och blogga från/läsa bloggar i Kina, Pakistan, Iran och Indien. Det är flera svenska bloggare som redan skrivit om det, men jag tänkte omutifall ni missat.

--

Hade på tal om absolut ingenting Tangerine Dream-bonanza igår. Lyssnade på soundtracks till Thief, The Sorcerer, The Keep och Near Dark. They sure don't come like that no more.

UPPDATERING: Hittade nyss info om Moderna Muséets filmhöst.

Inga kommentarer: