fredag, september 08, 2006

eufori & kärleksspridning på gränsen till det direkt löjliga


Såg Paris, je t'aime i morse, en kollektivfilm regisserad av ett gäng olika regissörer som fått göra varsin liten del. Insåg igen att Tom Tykwer är ett jävla geni. Geni! Och slutdelen där Ben Gazzara och Gena Rowlands sitter och munhuggs kan jag leva på i veckor. Magi! Fan, jag börjar gråta bara jag tänker på dem, de är så fantastiska. Spring ut i regnet och blåsten, nu, genast, och köp/hyr varenda film av John Cassavetes ni kan hitta som någon av dem är med i. Knäpp på teven nästa vecka och se Tom Tykwer-serien på SVT eller få tag på Prinsessan + krigaren nu, på en gång. Total lycka!

--

Hörde igår att min gamla Cinema-kollega - nu filmredaktör på Nöjesguiden - Niklas Eriksson sedan en vecka tillbaka är redaktör för Fredrik Virtanens program. Niklas är en av det här landets bästa skribenter, mark my words. Han ingår i mitt dreamteam som jag skulle sätta ihop en nanosekund efter att en riskkapitalist hällt pengar över mig och sagt, här, gör vad du vill, anställ vem du vill, gör den bästa jävla tidningen det här landet någonsin har sett. De andra är Johan Croneman, Kjell Häglund, Linna Johansson, Karin Magnusson, Ika Johannesson, Jan Gradvall, Roger Wilson, Fredrik Strage, Nicholas Wennö, Andreas Degerhammar, Stefan Nylén, Martin Gelin, och många fler som jag inte kommer på just nu, och säkert massor av skribenter där ute som jag inte har råkoll på, än. (Om ni skulle råka egogoogla er hit, massor av ryggdunk & trevlig helg! Om du är riskkapitalist och hamnar här av någon helt outgrundlig anledning, hör av dig & trevlig helg!)

--

Ni hör ju. Jag är alldeles euforiskt manisk. Det är Tom Tykwers fel. Och så är det fredag. (Tvivlar iofs på att jag kommer att vara ledig en enda sekund. Inte förrän bokjäveln är klar.) Och det blåser och regnar ute. Blir alltid så skrattig när det blåser och regnar.

--

Trevlig helg på alla er andra också förstås! (Guuuud, jag är som en lycklig Duracell-kanin just nu som humpar allas ben. Förlåt.)

11 kommentarer:

Urologen sa...

Men, Heaven har snurrat på filmkanalen Silver nu i ett par månader, och jag har inte alls funnit mig gripen av den filmen. Den är inte ens tillräckligt potent(e) för att hålla mig kvar, jag zappar bort istället.

Anonym sa...

Men Emma allvarligt talat, har inte du världens bästa jobb???

Emma sa...

Max: Jo, i och för sig. När jag såg Heaven tyckte jag nog att den var lite av ett misslyckande i arbetet, i alla fall bitvis. Har inte sett om den sedan den kom dock. Men Prinsessan + Krigaren är i mina ögon så perfekt att Heavens skavanker är förlåtna.

Anna: Jo. :)

Anonym sa...

Prinsessan + Krigaren är fantastisk, en så stor favorit för mig att jag köpte den från tyska Amazon bara för att få den med originaltiteln i dvd-hyllan. Tyvärr saknar den svensk textremsa, mina tyskakunskaper sträcker sig knappt förbi "aus bei mit nach von zu"-ramsan.

Urologen sa...

Spring Lola spring såg jag dock på filmfestivalen i göteborg någon gång (vad kan det ha varit?) 97, 98, och den är ju förstås helt underbart cool.

Emma sa...

Kjell: Tror du glömde außer, gegen och über. :) (Löjligt att man minns ramsan, men helt har glömt bort vad den användes till. Styrde väl dativ eller något annat helt obegripligt.)

Max: Nästan allting med Franka Potente blir underbart cool.

Anonym sa...

Jag läste ryska i ett par år också – allt jag minns är "sprava tramvaj a slieva aftobus" ("Till höger en spårvagn och till vänster en buss").

Anonym sa...

Gena Rowlands är The Ultimate Gay Mother, tillsammans givetvis med Anne Bancroft (RIP), Judy Garland (RIP) och Susan Sarandon. Kvinnor ska vara fulla och fulla av kärlek.

Annars är det ju ytterligare Matrix att du känner (?) Stefan Nylén. Vad gör han nu för tiden? Du måste hälsa från moi.

Emma sa...

Ha ha ha, var tillsammans med honom för några år sen. :) Han är numera lyckligt gift, är vansinnigt intresserad av sport och inredning among other things och skriver fortfarande film för Café. Ska absolut hälsa!

Anonym sa...

Eh. Whatta?! Hahaha.
Då måste du ju veta ALLT om The Hildebrand Years!!! GALET.

Emma sa...

Inte helt ogalet i alla fall. :)