tisdag, september 19, 2006

På förekommen anledning

Folk undrar om jag har ett liv. Jag undrar också. Jag kommer fram till att nej, not so much just nu. Men jag vill ändå (mest för min egen skull gissar jag) bara kort resumera de senaste fem dagarna, så att det syns att jag i alla fall har lite av den varan:

Fredag: Minirecensenten Maria of förra säsongens Filmkrönika-fame tog med mig på teater på Stadsteatern. Alla mina söner. Technicolor-tragedi. Helt okej. Drack öl på Barcelona. Upptäckte att jag gillar att hänga med nittonåringar. De pratar så sällan lägenhetsköp, heminredning och vitvaror. Nittonåringen i fråga tyckte att jag "var helt okej, fast jag var 30". Jag tror att jag börjar få någon slags 30-årskris.

Lördag: Jobbar hela dagen. Tar eventuellt en kaffe i solen, minns inte riktigt, alla dagar flyter ihop. Går på teater på Elverket. Blackbird. Lite tamt. Sitter på Babs och dricker öl, milkshakes med sprit och möter sedan upp folk och går till Club Pom Pom. Jag kommer hem kl tre, halv fyra. Känns ändå som en halvdan kväll. Det borde vara mer av allt, jämt. I grillkön frågar folk med dreads vad jag ska rösta på. Bättre än när folk vill diskutera Godard när man är på dyngan I guess.

Söndag: Jobbar. Röstar. Ser på filmer inför Frame. Tittar på valvaka.

Måndag: Tillbringar större delen av dagen åksjuk på ett x2000-tåg fram och tillbaka till Göteborg. Träffar en trevlig jury. Ser film. Diskuterar film. Hemma går jag och ser The Bloody Romance på O-baren. Går hem när de spelat klart. Känner mig som 100 år.

Tisdag: Bloggar så maniskt att det ifrågasätts om jag har ett liv. Bokar biljett till Köpenhamn. Försöker boka biljett till London för min första avslappningsnöjestripp på evigheter men sas.se lägger ner. Väcker Gustaf Skarsgård kl halv två. Gör en miniintervju. Ska skriva tre recensioner. Researcha inför Köpenhamn. Helst skriva färdigt en bok.

UPPDATERING 18:38: Kanske borde äta lunch? Glömde.

UPPDATERING 20:22: Har fortfarande inte ätit någonting sedan frukost. Vad är det med mig?! Vad exakt överlever jag på?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Av ren nyfikenhet: Vad gör Maria Kaneberg nu för tiden?

Emma sa...

Hon har börjat skriva för lite olika tidningar.

Anonym sa...

Vafan? Jag har jag redan erbjudit mina tjänster när det gäller matlagning.Varför har du inte ropat? Kvinna!
Och ok, du HAR ett rikt liv.
Ibland.

Anders Dahnielson sa...

Man behöver bara äta ungefär en jordnöt för att tillgodose sitt dagliga kaloribehov. Helt säker på att du inte varit och rotat mellan soffdynorna på sistone?

Emma sa...

Wu: Jag betackar mig. Men tack ändå.

Dahnielson: Ha ha ha, näe, inte en endaste jordnöt upphittad eller äten. I det här läget är iofs min lägenhet så mycket av en kvalsterhärd att jag förmodligen skulle kunna överleva genom att suga på dammtussar. Det har jag mig veterligen inte heller gjort.