fredag, januari 29, 2010

Veckans recensioner (och veckans mage)

Till vildingarnas land (Observera att det bredvid min Aftonbladet-recension finns en poll som heter "Satte Emma Gray Munthe rätt betyg?", medan det inte finns någon liknande på de andras recensioner. Just nu tycker 59,2% att jag har fel.)

Precious (Fullständigt överskattad om du frågar mig.)

--
Foto: M.

24 kommentarer:

Beundrare sa...

Kommentaren "2:a max, jag vet bra filmer och det här är inte en bra film" på din Vildingarnas Land-recension är helt briljant.

För övrigt så tycker jag att det är jättehäftigt att du är gravid. Du kommer bli en svincool morsa!
Väldigt fin bild :)

Julia sa...

Magar är så fascinerande. PLOPP.

(Captcha är eureaver, vilket får mig att tänka på Firefly.)

Josef K. sa...

Ååå vilken härligt söt mage du fått!

Frågan är om du är uppskattad på aftonbladet eller inte?! Själv tycker jag du sparkar rumpa med samtliga andra recensenter på Aftonbladet!

Emma sa...

Haha, jag fnissade också lite åt just den där kommentaren. Så jävla dryg och rolig.

Och tack för fina ord! (Det roliga med bilden är jag stod och poserade på gården för att ta bilder där magen syntes till en föräldratidningskrönika jag skrivit, men just den där bilden tog M mellan "tagningarna" när jag stod och tittade lite förvånat på magen i smyg. Har fortfarande inte riktigt fattat det själv...)

Emma sa...

... och Julia: Hmm. Eureaver får mig mest att tänka på... eh... europeisk bäver.

Josef K: Haha, tack för magkomplimang! Och för fina ord! Den där pollen är säkert där för att filmen får en femma, men jag smickrar mig själv lite med att tänka att den är där för att jag är lätt att reta mig på. :)

catherine sa...

Vilken jättefin bild! Du är så söööt! :)

Emma sa...

Haha, tack! Häromdagen sa jag till M att magen väl inte var så mycket större än när den ballongblåser upp sig i vanliga fall. Han höll inte riktigt med. Men det känns så ibland. :)

Anonym sa...

Precious är nog den enda film som har fått mig att verkligen må dåligt sedan jag såg Ereaserhead. Huh. Överskattad? Jag blev överraskad när jag såg den.

Sebastian Lindvall sa...

Håller helt med om "Precious". Var först orolig att jag hade fått en släng antikrist inom mig, men det blev fler suckar än tårar för min del :)

Min recension: http://www.cine.se/filmsida.php?film=precious

Emma sa...

Nej, man känner sig onekligen lite som Satan själv om man inte blir berörd av Precious...

Bea sa...

Vad fin du är!

Jag är så kluven inför "Till vildingarnas...", jag var nämligen inte speciellt förtjust i boken när jag var liten men är väldigt nyfiken på filmen i Jonze/Eggers händer. Din text drar ju inte precis ner förväntningarna ;)

Emma sa...

Tack! Och du MÅSTE se filmen! Jag hade inte heller något särskilt förhållande till boken när jag var liten, men tyckte alltså om filmen ändå. Massor. :)

Hull sa...

"Till Vildingarnas Land" ska bli spännande. Kämpar med att hålla nere förväntningarna.

Och vilken min bild. Ganska mycket Audrey Hepburn Complex-vibbar på den (http://audreyhepburncomplex.tumblr.com/)... Bara motljuset som saknas. :)

Elca sa...

Så himla fin mage!!

Och jag är jättenyfiken på Vildingarna. Hoppas på att vi ska kunna skaka fram barnvakt så vi kan gå och se den.

superkryp sa...

Håller med alla andra, vilken fin bild! Vilka färger! (Vi svor idag över att det inte finns nån fin bild från när mrs var gravid med vårt kryp...)

superkryp sa...

Förresten, min teori är att de sätter såna där "Sätt ditt eget betyg" när "ni" ger filmer full pott?

Emma sa...

Hull: Haha, "Audrey Hepburn Complex-bild" är ju faktiskt väldigt roligt.

Elca: Ja, skramla fram en barnvakt genast! Och tack!

Superkryp: Ja, det var tur att de på tidningen ville ha bilder "där kaggen syntes", annars hade vi inte heller haft någon fin bild. Kan ju vara kul att ha. Ska vidarebefordra fin-bild-hälsningarna till M!

Och ja, jag tror också att det har med full pott-betyget att göra. Bara så roligt att inbilla sig ibland att ens betyg retar folk i stugorna. :) Det är bara när man ger katastroffilmer dåligt betyg som folk blir riktigt förbannade.

Gabh sa...

Söta bild! :) Kan inte vänta för Till vildingarnas land.

Undra hur manga som betygsätt har sett filmen.

Emma sa...

Se den nu i helgen! Och jo, man kan ju ibland om folk som kommenterar verkligen sett filmerna de pratar om... Och, tack!

Maria sa...

Skitsnygg bild, riktig barbapappavarning! Såg nyligen Till vildningarnas land, hade extremt höga förväntningar men tycker att det infriades. Klickade Ja i Aftonbladets poll - nu är det endast 54% som tycker du har fel. Och vad fan vet dom...

Åsa Secher sa...

Håller helt med dig om Precious.

(och attans vilken fin mage du har)

Emma sa...

Maria: Haha, Barbamamma - det är jag! :)

Åsa: Skönt med medhåll, känns verkligen som om folk annars tycker att man är superoempatisk om man inte gillar Precious... Och tack, tack!

Gabh sa...

Du hade rätt om Vilderna. Riktigt bra. Finns ett geni i att inte säger förmycket.

Emma sa...

Vad roligt att du också tyckte om den!