lördag, januari 30, 2010

gräsänka*

Kvällen tillbringades med På spåret, glossy mags, IKEA-katalogen, måttstock, mackor med prickig korv, choklad och Driving Miss Daisy. En helkväll således.

* kommer tydligen från tyskan och kan ursprungligen ha betytt något i stil med "förförd ute i det fria och därefter övergiven".

10 kommentarer:

Gabh sa...

A serios man. Det var skickligt gört, som vanligt, men antar att ni hade mera roligt. Kanske ska se om...

Emma sa...

A serious man var ok, inget mästerverk direkt.

Gabh sa...

Fast förfilmen var riktigt bra. :D

Emma sa...

Förfilmen?

Gabh sa...

När jag sa det, igår, de hade ett kort film innan filmen började på riktigt, på hebrewiska eller yiddish. Ett berättelse var en man kommer hem till hans fru, efter att han har fått hjälp från en gammal rabbi med hans vagn. Med fruan påpekar att rabbi:n har varit död i tre år. Sedan kommer en knack på dörren... sedan stoppade de filmen pga högljudiga ungdomar, så jag vet inte om det var en del av filmen själv eller inte.

Tänkte att filmen var ett bra berättande om livets slumpmässighet, och våra hopplös försöker att hitta meningen och vägar och slutsats. Men jag är skadade av för många års filosofistuderande. :p

Emma sa...

Ah, du menar DEN filmen.

Hmm, jag tyckte mest att den kändes lite... fånig. Men då har jag ju inte heller några års filosofistudier bakom mig. :)

Gabh sa...

Det var överdriven. Men jag gillar när allvarligt saker är gört med en komisk känsla. Vad jag fått från filosofi är att ingen vet någonting. Vi bara hitta på saker och fortsätta på bästa möjliga sätt. Så filmen resonerade med mig. Det kanske hjälper om man har växte upp i en stark religiös miljö som man tror inte på längre. :)

Emma sa...

Jo, det hjälper nog en del...

Space babe sa...

Om Let's Dance fortfarande går när ert barn är stort nog att gilla tv så kommer ni inte få se På spåret, vet jag av egen erfarenhet.

Emma sa...

Haha, kan jag mycket väl tänka mig!