lördag, juni 28, 2008

they lost me at hello

Jag stod i den lilla fredliga demonstrationen i ungefär sju minuter innan jag gav upp. Trivs inte så bra i situationer där det skriks staten och kapitalet! i svajjiga megafoner märker jag. Synd på så rara ärtor.

10 kommentarer:

Freddi W sa...

Äsch, den här gången missade jag dig, men jag stod också i den lilla fredliga demonstrationen i ungefär sju minuter innan jag flydde för att åka hem och hämta skämskudden. Å andra sidan såg jag dig senare i T-Gamla stan, men då på för långt avstånd för att hälsa utan att skrika så högt att jag skrämt ihjäl de finska barnen som stod bredvid mig.

eff sa...

Staten och kapitalet?! Vad är det för jävla idioter och varför lyckas just de alltid lägga beslag på megafonerna?

Tomas_Timelock sa...

Av precis den anledningen struntade jag i att överhuvudtaget söka upp demonstrationen i GBG. De skräniga folköls-drickande- syndikalist-packet får mig att undvika allt vad demonstrationståg heter. Jag förstår dem som övergått till "hacktivism" när höger- och vänsterextremister mer eller mindre tagit monopol på plakat hojtandet. Vad fan har "kapitalet" med FRA-lagen att göra? Om något så har de bidragit till at försvåra att driva igenom lagen tex genom att många privata medie koncerner starkt drivit frågan o tex Banhof som hotat med att flytta sin verksamhet utomlands.

Btw, jag har tyvärr inga bra Lucarno tips mer än att ta med ett lexicon. Kanske badkläder också om du är lagd åt det hållet.

/tomas

Jennu sa...

Demon i Gbg var nästan den bästa någonsin! Alla skrek och var på, höger och vänster kom ganska bra överrens och bara en talare som svajade iväg lite om arbetarklassen. Mycket fint och förlösande!

Emma sa...

Freddi: Vad trist att vi missade varandra! Det känns alltid bättre att slingra sig som skämsmaskar i grupp. Den 3 juli får vi göra ett nytt försök.

Eff: Usch ja. Det är väl också det som känns som det stora problemet när så många av olika sorter och åsikter är emot samma grej. Blir lätt att de som är demonstrationsvanast tar över gissar jag.

Tomas: Fast demon i Gbg verkade ju vara mycket mer organiserad, och där hade man ju också med sig de olika ungdomspartierna. I Stockholm var det ju många som dragit sig ur redan på förhand eftersom det ryktats om förstörelse.

Jennu: Det såg hur bra ut som helst på tv i alla fall. :)

Jeffskunkbaxter sa...

Fy fan vad jag hatar det här förbannade raljerandet som förekommer överallt; "folköls-drickande- syndikalist-packet". Vad bygger du det där på egentligen, att det gick runt ett par punkare med folköl och skrek slagord? Det är roligt att du som liberal är så fantastiskt intolrent att du kallar random slagotdsskanderande kids för syndikalister; Om man inte har något vettigare än så att säga bör man hålla käften.

Maria P sa...

håller med jeffskunkbaxter. men som sagt: toleranta och öppna liberaler tog slut någon gång i början/mitten på 1900-talet tror jag. Just användandet av ordet "pack" tycker jag i stället signalerar ungefär vad liberalism bland unga svenskar idag står för: friheten verkar på något sätt vara reserverad de som är fina nog...

Emma sa...

Nu kan jag ju inte svara för Tomas, men svarar för mig själv: jag känner mig som en hyfsat öppen och tolerant liberal - men det behöver inte betyda att jag tänker traska omking i ett oorganiserat protesttåg lett av talare som inte håller sig till saken. Men i morgon gör jag ett nytt försök, vi kanske ses där!

jeffskunkbaxter sa...

emma: självklat behöver du inte det och det accepterar jag såklart och alt sånt. Men jag gillar inte att man kallar en random grupp skrikande kids för "syndikalister", det är inget annat än en trist förolämpning. Känns så förbannat idiotiskt att grabba tag i en politisk grupp man inte gillar och kasta lite skit på dem så fort man år chansen. Jag är syndikalist och jag ogillar när någon beskyller syndikalister för att vara allmänt oseriösa. Det är bara att kolla upp hur mycket fackliga grejer vi gör för att fatta att det inte är sant.

Freddi W sa...

Jag undrar lite över ett av Syndikalisternas klistermärken jag såg lite här och där förut: "Nej till förändringar av arbetsrätten!"?

Är inte det lite väl konservativt?