söndag, juni 15, 2008

Finn ett fel i dagens Nöjesduell mellan mig och Jens Peterson i Aftonbladet

Och då syftar jag inte så mycket på att jag fortfarande, i juni, har en bildbyline där jag bär en fult liggande halsduk. Nej, jag tänker mer på att jag på frågan om vad som gjort mig glad i veckan tydligen svarar:

Bra musik. Nils Lofgrens nya cd där han tolkar Neil Young-låtar är fantastisk, "The Loner - Nils sings Neil". "Sunday at devil dirt", det nya albumet med Isobel Campbell och Mark Lanegan, är underbart.

och att Jens på samma fråga så att säga tar orden ur min mun:

Sex and the city: The Movie. Förtjänar inte alls den sexistfärgade kritik den fått i USA. Jag hade roligt, jag fällde en och annan tår - och tyckte att den var överraskande bra på det stora hela.

--

Stoppa FRA-lagen! Voteringsvaka utanför riksdagen kl 08.00 den 18 juni. Kom dit!

6 kommentarer:

Julia sa...

Äh, det är väl inte så noga. Journalister och tyckare är utbytbara, det vet du väl?

Emma sa...

Jo det förstås.

Roger sa...

hahaha. jag som precis hade raderat ditt telefonnummer från min telefonbok. Nu kanske du får komma tillbaka...

Yngvelli sa...

Håller absolut med dig om Sex and the city. Tycker den i överlag gjorde tv-serien rättvisa, samtidigt som övergången till film funkat bra. Tror huvudsakligen kritiken av filmen kommer från samma personer som hatar tv-serien för dess "sexistiska" upplägg och "Slynaktiga" karaktärer. Iallafall får jag det intrycket.

mattias sa...

Du menar att du inte är nere med Lofgrens alldeles säkert väldigt spänstiga tolkningar av Neil Young? Nu rämnade min världsbild.

Emma sa...

Roger & Mattias: Tihi.

Yngvelli: Jag har aldrig varit ett jättefan av SATC, men det har alltid varit min plan att se alla avsnitt på ett bräde. Och ja, kritiken som riktats mot den har varit underlig - jag kan också tycka att de som hakat upp sig på att "allt handlar om män i filmen" har fått något alldeles bakom foten. Det kanske inte är så mycket filmen som våra ögon som dras åt det hållet? Trots allt handlar den ju mest om deras vänskap, och filmen slutar ju ändå med att en av dem gör slut med sin kille för att hon blir så olycklig av tanken av att inte kunna vara fri att knulla runt. Det är väl ändå en ganska radikal idé när det kommer till romcoms?