onsdag, juni 18, 2008

"People shouldn't be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

UPPDATERING: FRA-lagen har ikväll gått igenom. Det här är en så sorglig, sorglig dag för Sverige. Camilla Lindberg från fp var den enda i alliansen som röstade nej. Jag noterar att "Stå på dig - annars gör staten det!" är hennes livsfilosofi.

17 kommentarer:

Nordh sa...

När jag gick till centrala Borås förut var det just 'remember, remember the fifth of November' jag gick och tänkte på.

Det ska bli spännande att se i valrörelsen hur stor fråga detta egentligen är.
Med tanke på att folk i allmänhet knappt verkar ha hört talas om det för ett par veckor sen, eller ens ett par dagar sen, har jag ingen större förväntningar på att något positivt ska ske vid nästa riksdagsval.
När inte ens liberalerna är liberala, vilka ska man då sätta sin tillit till?

Jennu sa...

Om det här lagförslaget går igenom ska jag fanimej bli deltidsaktivist.

Lars Johansson sa...

När inte ens liberalerna är liberala, vilka ska man då sätta sin tillit till?
*************

Den som har sett Bernth Egerbladhs minnesprogram om 40-talet minns säkert att man såg vad man trodde var Hitler i Borås. Det kanske inte var direkt Hitler du tänkte på, vare sig i centrala dito eller i den svenska valrörelsen? Men det visar ju hur stor tilliten blir om det blir liberalt, kanske litet för liberalt för gemene man, så att säga.

Kristoffer Viita sa...

Word V.
Jag har en känsla av att det snart kommer regna gatstenar någonstans igen. Eller nej förresten, jag har bara en känsla av att jag är ledsen. Fy fan.

eff i förbannad exil sa...

67 frånvarande vid omröstningen.

Det är bilden av vårat politiska system. Boskap. Trevligt.

Dags för personvalskretsar nu, va?

"Spaningen sker genom sökbegrepp, till exempel organisationsnamn eller kodord." Fan vad terrorister man kommer hitta med den avancerade tekniken.

Coup d'Etat nästa.

Gabh sa...

Folk skrattade åt Hitler i början; man aldrig se vad kommer till försent. Jag är inte rädd för Herre Reinfeld, men de har öppnade ett färligt dorran.

martin sa...

Och jag som trodde att kvällens främsta förlust var en fotbollstorsk mot Ryssland. Inte att vi skulle bli Sovjet. Det torde finnas en och annan så kallad liberal som sover sämre än Lars Lagerbäck inatt.

Maria P sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria P sa...

Liberaler hit och liberaler dit...

Det var väl länge sedan partier som säger sig vara liberala, i alla fall i Sverige/Europa, var något annat konservativa/reaktionära? När kan det ha varit? 1800-talet kanske?

Jag är inte en V for Vendetta-specialist men misstänker starkt att Alan Moore känner sig mer hemma i anarkismen än i liberalismen! Och tur är väl det för tänk vilka trista serier han skulle skriva annars...

Kort sagt: jag är verkligen inte förvånad över resultatet av omröstningen!

m sa...

På tal om captain my captain - intressant att nejröstaren är gymnasielärare.

H sa...

Håller med föregående talare. Igår var ingen rolig dag (inte mycket bättre idag dock), Sverige förlorade både sin integritet och (fotbolls-)heder. Man kan ju iofs förtränga fotbolls-fiaskot men den här lagen får vi leva med. :(

Julia sa...

Om man ska vara vitsig och följa H kan man ju säga att Sveriges försvar suger.

Emma sa...

Jag är helt sänkt, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen med min frustration. Om man ska se det från den ljusa sidan är det ju rätt många slumrande björnar som vaknat när det sett hur den här frågan hanterats. Ska fortsätta läsa politiska bloggar, och hoppas bli mer insatt och lära mig mer om vad jag som medborgare kan göra för att stoppa groteskerier som det här framöver.

Och ja, visst är V for vendetta mer anarkistisk än liberal - men lite revolutionsromantik kan inte skada en dag som denna. Tänker jag.

eff i exil sa...

Vad krävs egentligen för att rodda ihop en statskupp?

Alltså, försvaret är så nedrustat och hemvärnet får väl knappt ha virknålar hemma idag. Svenska insatsstyrkan och diverse jägarregementen är förvisso ganska kapabla, det får man tillstå, men om man lovar mer pengar till försvaret (och färre skrivbordsgeneraler som vänder papper i all oändlighet) kanske man kan locka över åtminstone hälften.

Känns som största hotet är bolag som Securitas, och nivån på vissa vakter där är ju den att om man backar in genom porten tror de man är på väg ut.

Hur många kan det krävas? Svenskar verkar ju vara ett rätt fogligt folk. Så länge man bara river upp inskränkande lagar och så borde motståndet ju vara måttligt.

Emma sa...

Det är i stunder som dessa, men bara i just stunder som dessa, man önskar att vi var lite mer som fransmännen - mer beredda att ut och demonstrera sitt missnöje i stora, ilskna klungor.

eff sa...

Känner du nån som har tillgång till en gödselspridare?

Alternativt pisstunna.

Emma sa...

Just gödselspridare och pisstunnor borde det ju, av flera olika skäl, vara mycket lätt att hitta inom centerpartiet. No?