torsdag, juni 19, 2008

Må ni ha en fin, oövervakad midsommar!


Det känns nästan perverst att önska glad midsommar dagen efter att ett av de värsta besluten i modern svensk tid fattats. Men jag gör det i alla fall. Och skickar samtidigt ut en fråga till alla och ingen speciell: vad gör jag och andra yrvakna björnar nu? Hur kan jag påverka? Medan jag tillbringar de kommande dagarna med att bli uppäten av fästingar är ni mer än välkomna att komma med tips, länkar och konkreta förslag. Jag börjar med att skicka en liten tackblomma till Camilla Lindberg. Om ni vill göra detsamma är adressen

Camilla Lindberg
Sveriges Riksdag
Riksgatan 1
10012 STOCKHOLM C
Tel: 08-786 40 00

11 kommentarer:

M sa...

Att så få politiker på högerkanten inte stod på sig är oförsvarbart. När försvann ansvarskänslan inför väljarna egentligen?

Anthet sa...

Skickade fem vita rosor till henne forut i dag. Tuff brutta!

Johan Ahlin sa...

Tycker ändock att Alice gjorde grymt bra ifrån sig i kammarn och borde oxå fått blommor med sina argument och sin diktläsning, fan vet om man i nästa val bryr sig om att kryssa in "rätt" åsikter när man kan välja andra partier rakt av.
Glad Midsommar!

ab sa...

Ja, man undrar vad man ska göra här näst. Midsommarsolen lyser lite tveksamt över Stockholm idag. Jag hoppas det finns någon möjlighet att skrota lagen.

Det alla undrar är varför alliansen var så oerhört envis med att få i land den här vansinniga lagen, och det de flesta kommer fram till är att man vill hålla sig väl med USA (läs: ta beställningar på information och dela med sig av den). Sverige har det senaste decenniet haft ett mycket dåligt track record när det gäller att stå på sig gentemot det landet.

Chockade står vi här och är plötsligt i Storebrorlandet.

Trevlig midsommar ändå!

Lars Johansson sa...

...track record när det gäller att stå på sig gentemot det landet.
************

Men det har nog å andra sidan inte ab. Tack vare Emmas proffesionalism har hon lyckats undvika det vanliga socialistsnacket. Men hon lyckades inte få någon kommentar från mig (då det lätt i sådana här sammanhang blir kritik av USA som inte hör hit), något som ab lyckades bättre med.

Lars Johansson sa...

Sen vill jag applådera mig själv åt min eget påfunna stavning av professionalism.

ab sa...

Om FRA och USA samarbetar, och om Sverige tar detta beslut efter modell USA - så hör nog kritik av USA hit. Fast kanske inte just på Emmas blogg? Sorry i så fall, Emma.

Sedan ska du nog inte dra så snabba slutsatser om folks partitillhörighet, Lars! Folk från både vänster och höger tycker illa om the Patriot Act och Echelon.

Anonym sa...

ha en trevlig sommar Emma!!
/ Filip B.

Jennu sa...

det är demonstrationer i sthlm, göteborg och malmö, alla på lördag så vitt jag vet. leta info på fejjan rekommenderar jag! själv kommer jag stå på kungsportsplatsen och skrika tills jag gråter..

Anonym sa...

Jag har en idé. Tänk om alla i hela bloggvärlden signerar alla sina inlägg med bomb, terror eller motsvarande. Skulle inte det innebära övertidsarbete för FRA?

//Anders

Emma sa...

På stoppafralagen.nu finns egentligen allt man behöver veta samlat, bl a om demonstrationerna i Sthhlm, Gbg och Malmö som Jennu nämner.