måndag, juni 09, 2008

lost and found

Fyndade just i boklådan vid Stadsbiblioteket: Fakta om film av Gunnar Oldin (dessutom signerad av Gunnar himself, och med ett brev från honom till en Olle Kellerman mellan sidorna), Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg, The end of a mission av Heinrich Böll, Burr av Gore Vidal, Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall och Tage Danielssons paket. Till det facila priset av 150 spänn. Yay!

--

Annars, all vaken tid går åt till att komma ifatt med teveserier jag sett ingenting eller alldeles för lite av. Just nu Lost (har sett 2,5 säsonger på två veckor) och Dexter (som jag inte riktigt gillar än, efter fyra avsnitt, men så sakteliga har börjat fatta grejen med: Dexters issues med sig själv är givetvis mycket mer intressanta än den tramsiga mordgåtan). Nästa steg: Big love och In treatment. Visste faktiskt inte att det var Rodrigo García som stod bakom så mycket av den senare. Han har hittills inte gjort en film som varit ens i närheten av dålig. Se varenda en om ni missat!

--

Eller ja, viss tid ägnas också åt att få fräknar och dricka öl i solen. Men inte så värst mycket.

23 kommentarer:

saom sa...

Ge Dexter tid! Det blir bättre.

Emma sa...

Tack för tipset! Jag börjar så sakteliga märka det. :)

Jennu sa...

Vad stod det i brevet?

Yngvelli sa...

Dexter blir sjukt mycket bättre längre in. Mest för att den faktiskt får en att identifiera sig med en seriemördare, samtidigt som man kan begripa psyket bakom karaktären. Mordgåtan ifråga är i jämförelse mindre viktig, den hjälper dock längre in i serien att förstå varför Dexter är den kallsinte sociopat han är.

I övrigt tyckte jag att jag såg dig på en Pressvisning i Rigoletto idag. Det var lite av en WTF upplevelse, då jag visste att jag kände igen dig från någonstans.

R Skriverier sa...

Den allvarsamma leken är en fin bok. Tage Danielssons paket innehåller många fina böcker. Diktboken 1967–1967 är en av mina favoriter. Men jag rekommenderar att köpa den löst. Brukar kosta någon femtiolapp på antikvariat och är värd varenda öre.

Jag bloggar också om böcker idag. (Eller nja, igårkväll.)skriverier.blogspot.com

MAX sa...

Fan, jag var också där och nosade, vid boklådan vid stadsbiblan alltså, men orkade inte riktigt ta mig tiden. Böll är ju alltid trevlig. Tage också.

Dexter är genial, jag gillade den ioförsig från första minuten men det stämmer nog som de säger, den växer ännu lite till med tiden.

Breaking bad är min nya favvo i teveserievärlden.

CliffBarnes sa...

Alltså, jag kan ofta känna en film och tv stress... Att det finns så många bra filmer och teve serier som jag missar för att helt enkelt inte hinner med. Off the top of my head så ligger Sopranos, Six feet under, ironman, choke, nya indiana jones, säsong 6+7 av scrubs, Lost, prison break i bakhuvudet och stressar mig och skriker "seeee miiiig!" :)

Om man då _jobbar_ i branchen och har som uppgift att hålla koll och ha åsikter om allt, så måste stressen vara betydligt värre.. ?

astarot sa...

fan vilka bokfynd! jag blir faktiskt avis - fast mitt överfyllda hem tyckte kanske att det var tur. Vad vet jag.

Dexter är svår att komma in i, speciellt tycker jag som hans avsaknad av empati brister lite här och var - tycker jag... men så har jag också bara sett typ 4 avsnitt :-D

Emma sa...

Jennu: Det var en lista på böcker Gunnar ville ha från ett bokförlag. Däribland en bok med det helfestliga namnet "Svensk film är icke en kulturfara".

Yngvelli: Jag kan identifiera mig ganska mycket med Dexters psyke. Minus mördandet då förstås. Vad tyckte du om Hulken?

R skriverier. Nu fick ju jag förstås Danielsson-paketet för endast 40 spänn. Den allvarsamma leken har jag pinsamt nog inte läst.

max: Jag stal bokskatterna rakt under din näsa! Ha! Breaking bad har kah i ärlighetens namn inte ens hört talas om, men det måste ju förstås kollas upp.

Cliff: Usch ja, stressen kommer och går i omgångar. Jag brukar använda somrarna för att försöka komma ifatt med allt man missat. Men man kommer ju inte ens igenom en tiondel av att se/göra/läsa-högen. Oh well.

Astarot: Mitt överfyllda hem behöver rensas från både dvd:er och böcker... Och Dexters brist på empati kan jag vid ganska många tillfällen empatisera med, fast jag allra oftast är alldeles överempatisk. :)

Yngvelli sa...

Mina åsikter är typ sammanfattade på http://www.moviemix.nu/filmrec.asp?ID=4514
Ojämn, fast iallafall bättre än förra försöket för fem år sen. Huvudsakliga problemet var enligt mig att karaktärerna inte fick någon riktig introduktion och att man borde ha gett karaktärsskildringarna mer utrymme. Edward Norton ska tydligen ha varit missnöjd med att filmen klipptes ner ganska rejält, så det är möjligt att man kan döma producenterna för den tabben.

Emma sa...

Ahh, det förklarar ju en del. Jag fick känslan av att det var mycket som klippts bort, att det gick lite rakt på en hel del grejer. Fast å andra sidan, för hur mycket längre hade den hållit som film? Jag inbillar mig också att Norton kan vara trixig att jobba med, och att han vill peta i lite väl mycket grejer.

Julia sa...

Fräknar är bra.

MAX sa...

Ja fan i min lilla boklåda, när jag var där igår så var det ingen bokförsäljning ens. Tji fick jag, men jag hittade ju några fina grejer på seriebutiken istället.

josefine sa...

Dexter är (som så många andra serier) sjukt beroendeframkallande, men efter ett tag så blir man så sjukt provocerad av vad manuset gör (och inte gör) av de kvinnliga karaktärerna. Speciellt i säsong två. Det är som en ond cirkel - man måste titta samtidigt som man blir arg.

För att dra upp ett härligt gammalt Seinfeld-citat:

"He's a loathsome, offensive brute - yet I can't look away..."

Emma sa...

Julia: Jo, jag tänker att det nog borde vara så att de är ganska trevliga.

max: De kanske inte är där när det regnar? Eller är det bara vissa dagar de är där? Det kanske finns något system som helst undgått mig. Trevligt med seriefyndssubstitut hursomelst.

Josefine: Hu då. Har ju inte hunnit komma så långt än, tack och lov. Jag har några avsnitt kvar på första säsongsboxen, är jag inte helt hundra hooked efter sista blir det nog inte mer Dexter för min del.

Cim sa...

Hej!
Om jag var du skulle jag bytt ut big love mot How i met your mother om du inte sett den serien än,bra och underfundig humor för det mesta.
Jag har bara sett några få big love avsnitt men karaktärerna känns ganska tama och bleka, inget större som hänt tv-världen (:

josefine sa...

Jag ska villigt erkänna att jag GRÄT på första säsongsavslutningen av Big Love. Och såg om avsnittet med kommentatorspår.

Ja, det gick över styr, men jag kunde inte hålla tillbaka. Det är en trögstartad serie som kräver - och förtjänar - fler än "några få avsnitt".

Emma sa...

Big Love lockar onekligen mer, men jag ska försöka slänga ett getöga på How I met your mother också. Igår blev jag nyfiken på Skins som jag inte sett någonting av, och idag läste jag om ugar Rush som också såg intressant ut. Hur ska jag HINNA?!

Jennu sa...

Och alla avsnitt av Sarah Silverman Program? Och The Colbert Report? Flight Of The Conchords? Lois & Clark?

Emma sa...

Neeeeeej! Sluuuuuta! Vill du ge mig magsår?

Jennu sa...

this is life. mamma sa alltid att man måste lära sig prioritera.

Space babe sa...

Jag tycker det är roligt att han Garcia valt en annan väg än pappa Nobelpristagaren och blivit så duktig. Eller är det snarare att man får chansen för att man har en bra bakgrund och sakta jobbar upp kompetensen? Evig fråga.

Han har regisserat Carnivale också. Big Love är underbar. Jag har missat första och sista (+ nästsista) avsnittet i första säsongen som just gått i SVT. Ska hyra på Lovefilm.

Jag fastnar inte alls för John from Cincinnati. Konstigt Jesusreferenser som inte intresserar mig. Men den 13-årige surfarkillen är lik den snygge av bröderna Hanson när det begav sig.

Emma sa...

Carnivale och John from Cincinnati är ytterligare serier jag inte hunnit kolla in mig på. Ahhhhhh!