måndag, juni 16, 2008

Foliehattar unite! Viktiga länkar om FRA-lagen.

1. stoppafralagen.nu är ett bra ställe att börja på.
2. Opassande-Emma räknar ner i ännu en bra text.
3. Oscar Swartz har skrivit mycket bra och tänkvärda texter om FRA-lagen. Bl a den här i QX och den här i Kvällsposten. Här ger han råd till ledamöterna om frihet och vuxenmobbing.
4. Isobel Hadley-Kamptz ger en grundkurs i demokrati. Hennes blogginlägg Att vara vald av folket eller partiet är också läsvärt.
5. Blogge Bloggelitos texter Blog killed the government och dagsfärska Sista milen.
6. Moderaterna hotar nej-röstare med uteslutning? Hur hårt de andra allianspartierna går ut på den fronten vet jag inte - men jag tankeöverför mod och energi till alla dem som funderar på att gå emot den egna partilinjen på onsdag.
7. Slutligen. Se Freddi Westerlunds och Mattias Svenssons eminenta film Döda politiska karriärers sällskap.

Foliehatt and proud! Sprid ordet i fikarum, på gator och torg everywhere, och kom till samlingen utanför riksdagen på onsdag kl 08.00 om du har möjlighet. Stöd ledamöterna att rösta ner förslaget!

4 kommentarer:

Lars Johansson sa...

Det heter staniol.

Tomas_Timelock sa...

De senaste dagarna har medlemsantalet i gruppen Stoppa FRA-Lagen! på Facebook formligen exploderat. I skrivandets stund har den 2951 medlemmar men ökar lavinartat.

Får verkligen hoppas att tron på demokratin finns kvar efter onsdag - och att de som vi kryssat fram visar att våra kryss verkligen gjorde skillnad.

/tomas

Anonym sa...

Gick förbi riksdagen i morse. Du satt på en trappa och såg grovt missnöjd ut. :-)

Emma sa...

Anonym: Det var så fördömt kallt om rumpan att sitta där och häcka. :)

Jag hade inte räknat med att det skulle vara någon större uppslutning idag, Dagen D är ju i morgon kl 8 - så så missnöjd var jag absolut inte. Jag tycker att vi var en ganska gullig och brokig skara som satt där och väntade. En rätt motley litet crew.