fredag, juni 27, 2008

en bild som nyss gjorde mig hemskt glad

Camilla Lindbergs blommor
Bilden tagen från Dalarnas Tidningar, hittad via Enligt min humla.

I morgon kommer jag till Sergels Torg kl 12, även om det nu verkar vara lite si och så med FRA-protesterandet i Stockholm. Vi får väl se, om det mot förmodan skulle finnas något litet stökigt rötägg som är mindre än jag nyper jag vederbörande hårt i örat. Och om det blir stökigt går jag helt enkelt därifrån. Kom dit du också!

10 kommentarer:

Lars Johansson sa...

(Det här inlägget ska läsas på litet finlandssvenska)

Jag förstår int varför politikerna int lägger det radioaktiva avfallet från Oskasjhamn mitt på Sergels Torg eftesjom det är så ofarligt.

Rock Pilgrimages sa...

Jag tror säkert demonstrationen blir lugn. Bra initiativ!

Anonym sa...

vad vill ni uppnå egentligen?

Emma sa...

Lars: ?

rock pilgrimages: den var VÄLDIGT lugn, åtminstone de sju minuter jag stod där innan jag gav upp. Känner mig inte helt bekväm i sammanhang där det ropas STATEN OCH KAPITALET från svajiga megafoner.

anonym: Menar du "ni" som i dem som skickat blommor till Camilla Lindgren eller menar du "ni" som i alla dem som protesterar mot FRA-lagen? Jag företräder givetvis inte alla i någon av de grupperna, men svaret för min egen del bli a) jag skickade blommor för att jag ville tacka en människa som visade mod och civilkurage, en människa som höll de liberala värderingarna högt i den här frågan. Och b) jag är emot FRA-lagen av flera olika anledningar. En av dem är för att jag inte tycker att det är en lag som öht hör hemma i ett land som Sverige, en annan att sättet på vilket beslutet fattades känns ovärdigt och icke-demokratiskt. Det jag vill uppnå är att lagen rivs upp.

Är det svar på din fråga?

Anonym sa...

men den kommer ju aldrig att rivas upp och om ett par år är allt tjafs glömt. tråkigt visst men så är det.

ogeretla sa...

You wish! men blunda hårt då grabben ..

Anonym sa...

men det är ju jag som har mina ögon öppna och du som blundar!

Emma sa...

Anonym: Jag vet inte mycket om politik, men jag vet att vi inte lever i en diktatur och att politiker i valtider röstfiskar och är hyfsat beroende av att ha så många som möjligt med sig. Att göra sin åsikt hörd kan ju därför aldrig vara helt meningslöst.

Anonym sa...

Men allt beror ju på hur man väljer att göra sin röst hörd. Låter man den ljuda över ett tomt torg tillsammans med en massa idioter så gör man det nog, tyvärr, förgäves.

Emma sa...

Men så gick jag ju också därifrån. Demon i Gbg fick däremot medialt genomslag och fyllde sin funktion bättre.