tisdag, september 12, 2006

vill.sova.nu


I morse hade jag på känn att min förläggare skulle ringa. Jag bestämde mig för att inte svara om det skulle hända. Så hände det, och jag svarade ändå, såklart. Möte bestämdes senare i veckan, och jag skulle skicka iväg det jag hade. Resultat, en jävligt effektiv dag. (Vilket är en omskrivning för total panik. Men effektivt, helt klart.)

Boken består just nu av 68 361 ord. 131 fullskrivna A4-blad. 6118 rader. 385 772 tecken.

Tre små texter ska till. Skulle kunna skriva dem på en pisskvart i vanliga fall, men det går inte. Det är ju en Bok jag gör. Som är Min Egna. Mina ögon är helt rosa och det är mycket möjligt att mina linser totalt fastnat på hornhinnorna. M sitter på sitt kontor och försöker göra färdigt sin film. Vi skypas bara nuförtiden, ses knappt. Bah. Jag vill vara färdig. Nu. Jag vill att han ska vara färdig. Nu. (Bilden hittade jag när jag googlade "soo tired". Exakt sådär skulle jag vilja göra just nu. Här, på skrivbordet, bland Sexualitetens historia, gamla Life-tidningar, porrböcker, bröte och brännskivorna och de uttorkade färgpennorna och alla jävla papper.)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väldigt coolt att kunna säga att man skriver en bok. Ety böcker är väldigt tufft.

Eder vän
Riotbrain
(som fortfarande inte kan posta kommentarer ordentligt)

superkryp sa...

Spännande med boken! :)

Jag är så totalnördig att jag blir överthrilled när jag får se hur många A4, ord och tecken du är uppe i. :D

Emma sa...

Riotbrain: Jag undrar när de ska få ordning på kommentarsfunktionen... Sjukt irriterande. Det är hur tufft som helst att hålla på med en bok, men just när man inser att det är en Bok man faktiskt håller på med blir det helt galet mycket prestationsångest. Gah.

Superkryp: Ha! Jag tycker också att det är hemskt roligt att kika på antalet tecken när man knapprar iväg. :) Särskilt med tanke på att man i vanliga fall skriver 6000 tecken. Max.

Monkan sa...

Nu har jag kanske kommit helt sjukt sent in i matchen, men vad handlar din blivande bok om?

Emma sa...

Det är en intervjubok som handlar om hur sex och sexualitet skildras på film. (Som jag från början hade tänkt mig bli klar med vid årsskiftet, efter att ha jobbat med den sedan juli förra året, alltså i bara ett halvår. Tji fick jag. Note to self, tänk dig för nästa gång du tar en deadline ur luften.)