måndag, oktober 16, 2006

jaha, så avgick hon då

...kulturministern. Så rubbat usel mediehantering att man kroknar, omöjligt hade det väl ändå inte varit att starta en vettig debatt, möta pressen på ett (betydligt) vettigare sätt - och sitta kvar? Läs vad Isobel och Gudmundson skrivit om saken.

UPPDATERING: Läs också vad Gudmundson skriver om ministrarnas avgång på sin sidoblogg Val 2010.

--

Kan någon förresten förklara för mig varför Anna Sjödin poserar glatt leende på alla bilder i tidningarna?

8 kommentarer:

Urologen sa...

För att hon har övertygat sig själv om att hon, trots allt, är oskyldig.

Urologen sa...

Det påståendet skulle följas av ett frågetecken förstås. ??, där kom två stycken.

Anonym sa...

Effekten av en shotsbrickan på Crazy Horse sitter i längre än man tror. Ser hon inte smålullig ut på vissa bilder?

Anders sa...

Ja, vem blir kulturminister nu tro? Wille Crafoord?

Undrar förresten hur många politiker i riksdag och regering som brukar ladda ned musik och filmer utan att betala för sig.

Anna sa...

Jag vill inget säga om ministern, bara urk. Men jag fick ett plötsligt behov av att säga till någon att nya filmkrönikan är vedervärdig(t?). Såg en stund i torsdags och blev så illa berörd att jag inte kom på förrän nu att jag var tvungen att klaga till någon. Det blev visst till dig. Varför? Oklart. Men vedervärdigt är vad det är.

eff sa...

Jag vill vända frågeställningen och istället ha reda på hur Anna Sjödin borde se ut på bilderna.

Jag frammanar genast mugshots i mitt inre. Det finns ju Nick Nolte-varianten, lätt sammanbiten, under ytan resignerad och med smutsigt hår. Bill Gates-varianten, en närmast fascinerad och road uppsyn. Göran Perssons lumparfoto, mätt och belåten.

Jag såg förresten Anna Sjödin på torget under valrörelsen när SSU packade ihop sin fina husbil (läs: andra packade ihop, inte hon). Hon satt i en trädgårdsstol i plast, nedsjunken och nedhasad. Hon satt som en pamp, det var det direkta intrycket. Kroppsformen och ansiktsuttrycket hade fått självaste Bert Karlsson att stå där tyst utan att ha något att anmärka på. Pampperfektionism.

Anonym sa...

Denna jävla massmediabevakning. Kan dom någon gång sluta när dom är på topp? Nu är det tamejfan hetsjakt på fuskare, och när hon "vad-hon-nu-heter" på Svt-s morgonprogram ska grilla Anders Borg som en annan skjutjärnsreporter om hans barnvakter tänker man bara: lägg ner.

superkryp sa...

Nu har de verkligen gått ner på dagisnivå, men han säger ju nåt i alla fall. Varför pratade inte kvinnorna? Varför fick de ingen hjälp med vad de skulle säga? DET är bedrövligt.

Jag tror att båda hade kunnat sitta kvar om de hade varit ångerfulla, velat göra rätt för sig och inte bullshittat.

Hur svårt är det att säga att man inte betalat tv-licensen för att man inte har trott på det men att man kommit till insikt. Inte så trovärdigt men det KAN ju vara så. Att man insett att man måste arbeta politiskt för en förändring i stället för att vara en smitare, typ.