onsdag, oktober 11, 2006

extramaterial

I kommentarerna i filmkritiksinlägget efterlyste Eff mer och bättre utnyttjande av webben hos t ex Filmkrönikan, samtal som fortsätter när programmet tar slut till exempel.

och voilà.

Gud hör bön. Eller så är det någon på Filmkrönikan som tänkt till. (Eller läst Effs kommentar.)

--

Läs Believer-texten om/med Michel Houllebecq. Någon som sett Elementarpartiklarna än?

--

Till sist, se den purfärska teasern till en av Sveriges mest utskällda regissörers - min mans - nästa projekt.

11 kommentarer:

eff sa...

Det är ju helt sjukt! Samma dag?!

Det är ju annars den stora fördelen med en helt digitaliserad produktionsprocess, dynamiken i hur man kan distribuera det hela.

Det verkar annars som SVT börjat ta Internet som distributionskanal på större allvar, man kan ju se många program i efterhand via streaming. Men det finns så mycket mer att göra, många spännande experiment.

Tyvärr är man med traditionell "luftdistribution" idag bunden vid det marknätet som har ganska begränsad bandbredd, särskild när sedan HD-sändningar kommer igång också. Annars hade man nästan kunnat ha en separat kanal där programmet sedan fick "rinna över" med det som inte får plats i huvudkanalens program, eventuellt en alternativ version som är mindre klippt för den som vill se allt.

Ång-TV brukar alltid vara stelbent, å andra sidan. Inte ens HD-sändningar finns än i större utsträckning, vilket är rätt löjligt.

Patrick sa...

Year One såg rätt lovande ut, kan du inte ge lite fler detaljer?

Fredrik sa...

"Year One" kan verkligen bli någonting, är det den filmen som tidigare gick under namnet "Typhoon"?

Förresten: Om någon av dina arbetsgivare gav dig uppdraget att recensera denna film vid premiären, skulle du då vara extra hård i ditt omdöme för att inte verka partisk eller skulle du be att få slippa recensera den helt och hållet?

En liten undran så där på morgonkvisten...

mattias sa...

Jag hör säkert till dem som skällt på din hubby, vill minnas att jag plockade fram både motorsågen och flismaskinen när jag recenserade debuten, men teasern SER i alla jävligt bra ut. Spännande.

Anders sa...

Alltså, Filmkrönikan var ju väldigt mycket i framkant på webben innan den här säsongen. Inte minst i samband med Cannes-festivalen, men också med regelbundna extrarecensioner och ytterligare några säsonger tillbaka även förlängda versioner av intervjuer (70 minuter Lukas Moodysson t.ex.) och liknande.

Det nya nya formatet bjuder tyvärr inte in till så mycket hänvisningar till webben. Än så länge i alla fall.

superkryp sa...

Tack för länken. Ska kolla teastern hemma. :)

Anonym sa...

How does your light shine in the halls of Shambala, ni där?

Anonym sa...

Coolt! ser riktigt snyggt ut - berätta gärna mer, budget? brudar? ;^)

superkryp sa...

Nu kollade jag på teasern. Snyggt, dystert och bra musik. :)

Emma sa...

j p w: För mer detaljer, gå in på
makingyearone.blogspot.com.

Fredrik: Ja, Year One hade Typhoon som arbetsnamn tidigare. Och SJÄLVklart skulle jag aldrig recensera min mans film. That goes without saying, väl?

Tom: är du ute efter brudar är nog Year One lite av ett dåligt val. Bara män. Jo, förresten, det finns en helanimerad kvinna med i filmen. :)

M bugar och tackar för de glada tillropen!

Fredrik sa...

Jag trodde väl det, men jag frågade ändå ;-)

Kommer ihåg någon gammal intervju med Hans Wiklund efter vigseln med Emma där de tog upp det minst sagt svala omdöme han gav "Taxi"... Det var kul att se honom skruva på sig.