fredag, oktober 27, 2006

Se Babel, och därmed basta!

Helgens måste på bio: Babel. Har inte gillat hans tidigare filmer, trots alla hyllningar. Tyckte tvärtom riktigt illa om 21 gram - som i mina ögon var artyfartyuppklippt för sakens skull. Men den här... Fem av fem. Full pott. Ta med näsdukar. (Degrell gillar den inte alls, men det ska ni inte bry er så mycket om.)

--

Blev tipsad om en guldgruva: archive.org. Är självklart tokigt mycket efter alla andra med att hitta dit.

6 kommentarer:

k sa...

Undra på. Gael and I rest my case.

Anonym sa...

Bah, ge mig en biograf inom 10 mils avstånd som visar filmen så!

superkryp sa...

Jag gillade inte heller "21 grams", men igår (var det verkligen igår?) zappade jag över till den och såg att Naomi Watts var med. Jag vet inte om det betyder att jag borde ha sett den igen. Men just nu litar jag inte alls på min smak...

Anton sa...

Jag såg den idag!
Fantastiskt... Jag kan inte komma på något ord att beskriva den med....
Men varför vann den inte guldpalmen?
Frihetens pris var inte alls lika bra...

Anonym sa...

Tack till DNs Johan Croneman som avslöjar en avgörande plot point i sin BABEL-recension. Inte första gången. Vad är det för tics deras recensenter har? Återge handlingen för utfyllnad, brist på egna åsikter? Jag som lyckats undvika höra för mycket om handlingen i andra recensioner. Effing DN Kultur!

Urologen sa...

Jag hade ju hållit mig långt ifrån 21 grams för att jag närde en skräck för den, eftersom jag vagt visste vad den handlade om och ansåg mig inte psykiskt klara av det temat som nybliven far.

Nu råkade jag se den på tv härom kvällen och blev positivt överraskad. Både för att den var så bra (tyckte jag, men så älskar jag också Sean Penn mer än jag kan beskriva), och för att jag inte blev deprimerad av den.

Det lustiga är att jag är precis lika rädd för Babel, och den rädslan har inte blivit mindre av det jag har läst om den idag (med hjälp av länkarna).