tisdag, april 29, 2008

Why, oh why...

... har jag inte upptäckt Glenn Miller Café förrän nu? Har precis varit där och spisat jazz, firat pappas födelsedag och nästan, nästan börjat böla över att pianisten var så rackarns skicklig.

--

Portisheads nya är tokigt jävla bra!

9 kommentarer:

Herr R sa...

Oj. Glenn Miller. Jag har nog inte varit där sedan 1995 eller så. Kanske dags för ett nybesök. Jag minns det som trångt, varmt och trevligt.

josefine sa...

Åh Glenn Miller. Det är ett av få ställen i Stockholm som man kan skicka utländska besökare till och vila trygg i förvissningen att Stockholms barliv kommer göra ett mysigt, trevligt och bra intryck (även på den mest kräsne kosmopolit). Så länge de håller sig där och inte går nån annanstans i närheten.

Anonym sa...

åh du underbara, åh du gråtmilda.

Emma sa...

Herr R: Det är VERKLIGEN dags för nybesök! Och, det är fortfarande trångt, varmt och trevligt. Plus att killen som jobbar där ser ut som Tintin.

Josefine: PRECIS vad jag tänkte: Det är hit man ska ta de internationella gästerna. Vart mer? Kanske till Tranan? Gondolen? Bar Rouge? Jag är så dålig, så dålig på Stockholm.

Anonym. Nämen, det var värst.

ingels sa...

Varit på Glenn Miller Café en gång av en händelse (tror det var efter Roger Waters senaste besök i Sverige) och det var litet, trångt och mysigt. De hade ingenting med Jimmy McGriff att bjuda på (för öronen) men de hade Baron Trenck som inmundigades för första gången med stor glädje (för ölmagen)..

Stockholm har en del rätt trevliga ställen ändå när allt kommer omkring

ingels sa...

Det var jag igen..
Glömde ju mina åsikter om Portisheads nya. Den var rätt spännande men man saknade det där lite vemodiga de bjöd på förrut.

Har en känsla av att det kan ta ett bra tag innan nästa CD kommer att inhandlas. CD skivan har nu nästan slagits till en blodig liten plastbit av alla digitala ljudformat

Emma sa...

Hmm: Baron Trenck måste jag ju prova. Och jag tycker nog att Third innehåller en hel del vemodighet. Lyssna på The Rip igen! Och nej, någon cd-skiva kommer nog inte att inhandlas framöver. Men jag envisas ändå med att köpa hela album på iTunes, även om jag inte gillar alla låtar - så lite fast är jag nog i gammalt tänk ändå.

josefine sa...

Hmmm jag känner mig ju lite ur fas själv här nu efter en tids bortavarande, och jag har fortfarande inte återhämtat mig sen Tidsfördrif lemlästades och blev otäcka Dront (det var ju annars ett hak i toppklass), så jag vet inte hur pass mitt i prick mina tankar är. Jag mottar också gärna tacksamt tips från allmänheten!

Visst, Gondolen är väl kul (egentligen inte, dock)... men då skulle jag nog hellre ta dem (om de inte är svinrika och bjuder) till Hermans vegetariska restaurang, uppför Katarinavägen. Billigt och trevligt och fin vy.

Bar Rouge upptäckte jag själv i vintras, och jag tycker att den är alldeles förträfflig - om det inte är helgkväll. Då blir det jobbigt.

Om man, som jag och många med mig gör, gillar öl så tycker jag faktiskt att Akkurat och Bishop's Arms är schysst. Mörkrun träpanel är aldrig fel, och Akkurats musslor är faktiskt både prisvärda och smakliga (jag har haft amerikaner på mina sightseeingturer som har frågat just efter Akkurat, så det måste finnas nån form av märkligt internationellt intresse).

Jag har alltid gillat Bistro Boheme, men säg den lycka som varar. Trots våldsamma Facebook-protester har det väl nyss (?) stängt. Typiskt. Som alla bra ställen i Stockholm.

Jag är ju av den bestämda åsikten att när det kommer till utländska gäster bör man hålla sig nära vattnet. Det imponerar. Egen dryck kan inmundigas på ej anvisad plats, om så krävs.

Emma sa...

Åhhh, jag var aldrig på Tidsfördrif. Fiasko. Igår var jag på Pastis i Gamla stan - det var rätt franskmysigt. Rekommenderas.