söndag, april 13, 2008

dagens tvära filmkast

Från Min brors flickvän (som var riktigt söt!) till original-Funny Games (inte lika fruktansvärd och jobbig att se som första gången jag såg den, men oerhört otäck).

6 kommentarer:

sedir sa...

såg precis remaken. mycket bra. mycket obehaglig. naomi watts och michael pitt är båda fruktansvärt bra.

p. sa...

jag gillade också min brors flickvän (trots att den där jobbiga komikern spelar brorsan). hon på filmkrönikan sågade den jäms med fotknölarna, och rekommenderade istället walk hard -- som hon kallade en skrattfest. det fattar jag inte riktigt.

Emma sa...

Sedir: Ja, det är ju svårt att säga att den är dålig när den är så... lik originalet. Såg dock just att det stod "You have to admit, you brought this on to yourself" på affischen, vilket känns lite underligt. Måste undersöka om det stod så på originalaffischen också.

p: Jag har inte sett Andreas recension, men det måste jag ju göra nu! Walk hard har jag inte heller sett, men den är jag ärligt talat ruskigt onyfiken på.

sedir sa...

emma>
fair enough. men den ställer ju onekligen höga krav på skådespelarna. angående affischen så finns det ett par nya till remaken, bland annat denna; http://www.sedir.se/wp-content/funnygames2.jpg
så jävla snygg och bra affisch alltså.

tror inte det stod så gamla affischen faktiskt.

Anonym sa...

Väääänta nu... Har dom gjort remake på den? Kollade in trailern. Min dag är förstörd.

.m. sa...

Såg orginalet av Funny Games för mpnga år sedan. Den platsade lätt på min "glad-att-ha-sett-men-vill-aldrig-se-igen"-lista.