fredag, april 04, 2008

pust

Nu ligger Drömfabrikens program äntligen ute. Det vore hemskt roligt om ni kom förbi och lyssnade på Per Hallberg snacka om ljudläggningen av den i ljudsammanhang helt klassiska Heat, Martin Kellerman om 3D-animeringen av Rocky, Tom Alandh om sitt dokumentärarbete, Karin af Klintberg och Jane Magnusson om arbetet med Ebbe Carlsson-dokumentären (med det briljanta namnet Ebbe - the movie), Joanna Rubin Dranger prata filmdebut, Jan Gradvall, Hynek Pallas och Tobias Nielsén om vad som händer när mellanhänderna mellan filmare och publik försvinner, Gregers Dohn snacka trailer-klippning, Basthu-gänget prata om arbetet med Manuel Conchas långfilmsdebut, och tog del av samtal om till exempel machinima, storyboards/animatics, filmproduktion, klippning och skådespeleri och såg en jäkla massa film och kanske också var med på filmquiz och dansade en smula när Klubb Slick kommer till Drömfabriken.

Det här är det roligaste jobb jag haft! Det kommer att vara nerförsbacke härifrån. Garanterat.

25 kommentarer:

Kalle sa...

Jag kommer! Woho!

Emma sa...

Yay! Vad roligt!

Conan sa...

Starkt jobbat! Bra program.

Hur och när ska man anmäla sig till Filmquizen? Hur många i laget?

gudmundson sa...

Det svider, men jag är verkligen bortrest då. Men det låter perfa.

Joakim sa...

verkar extremt intressant och bra och kul och fint. är det tillåtet att komma även om man är en vanlig stålverksarbetande man som inte direkt är i branschen (utöver en ironiskt driven fulblogg)?

Emma sa...

Tack för glada tillrop! Måste erkänna att jag precis blev tårögd när jag läste igenom programmet - är så väldigt, väldigt stolt över att vara inblandad i något som har alla förutsättningar att bli så roligt och bra.

Conan: Jag tror att man bara kan dyka upp till filmquizen - men jag måste kolla upp det. Det är Gbg filmfestival som ordnar just det. Men det borde nog framgå lite tydligare, ska fixa. Du kan inte ANA vad ledsen jag är för att jag inte kan vara med själv i quizen! (Igår när jag var på SVT i Gbg för att vara med i Filmkrönikan försökte jag tigga mig till att vara med i På Spåret.)

Joakim: Stålverksarbetande filmintresserade män är så klart varmt välkomna!

Anonym sa...

Tråkig att behöva negga, sorry, kan inte låta bli, men jag upplever programmet som det svagaste (på papperet) sen drömfab startade (trots att en Oscar-vinnare kommer). Vet inte om det handlar om att det är färre punkter som passar mig personligen eller om det faktiskt är så. Men det kan ju bara innebära att man säkert kommer överraskas. Stor eloge till ert jobb, ni har ändå lyckats slänga ihop en hyfsad line-up.

Emma sa...

Vad tråkigt att höra! Vad saknar du t ex?

Anonym sa...

Avundsjuk. kan ni inte fixa samma sak i Malmö?

Tomas_Timelock sa...

Det enda negatvia - som alltid uppkommer på dessa tillstälningar - är att man så gärna vill vara på två ställen samtidigt...

Antar att det är för att fördela publiktrycket. Men det skulle varit superbt om föreläsningarna etc även lades ut på webben, så man kunde ta del av de man inte kundå gå på, i efterhand.

Biljett och boende bokat.

anders a sa...

Quizen: Max fem i laget, ingen anmälan utan dyk bara upp. Ta gärna med penna ...

Anonym sa...

"Vad tråkigt att höra! Vad saknar du t ex?"

Det är ett jättebra arrangemang. Känns dumt att ens kritisera. Ni gör ett kanonjobb.

Ljud och animation/grafik tycks vara årets solklara huvudtema. Ingenting som intresserar mig så mycket. Säkert största anledningen till att jag fann programmet lite torftigt.
Saknar en svt-work-in-progress, dom har varit bra. Work in progress tidigare år har känts ”hetare” på pappret. Årets program är väldigt likt förra årets, helt okej, men förra året kändes något ”hetare”/”fetare”. Truby känns ”fetare” än Aronson, Renck, Kling, Marcimain och Stellan Skarsgård så ”heta”/”feta” att det kanske är svårt att toppa.

Jag skulle främst vilja ha mer politiskt fokus; av alla dess slag; inte så mycket filmpolitik dock. Snarare ta dit nån från typ Participant Productions. Debatt och diskussion. Jag skulle vilja höra en diskussion om politik i svensk spelfilm; existerar det? 40/60-debatt; vad har hänt, vad har förändrats?

Sen är 200 pix en del för en fattig student, snåla Elwin:) Kunde väl tagit ett par hundra tusen från Lukas mastodontstöd och slopat drömfab-avgift.

Johan Ahlin sa...

Det verkar ju som ett väldigt bra program, efter en läsning av programmet så saknar iaf jag framtidsdebatt, inte nödvändigtvis sett från politikerhåll, kanske mer från de nya sidorna som tex spelindustri mm, vad vet jag, jag kommer iaf att lyssna på Hallberg.

Emma sa...

Anonym 1: Jo, det vore förstås hemskt roligt att ordna något i Malmö också!

Tomas: Man vill alltid vara på tre ställen samtidigt när det är filmfestival... Vi får se om någon föreläsning spelas in - håller er uppdaterade kring det. Kul att du kommer!

Anders A: Perfekt, tack för info! Fixar in det på hemsidan på måndag.

Anonym 2: Ebbe - the movie är en SVT-work-in-progress. Och visst, det hade varit hemskt, hemsk roligt att få hit någon från Participant. Men vi har inte åd att få hit massor av folk från USA, tyvärr.

Johan: Vad gäller "filmens framtid" på Drömfabriken har vi ett snack som heter Film 2.0 där Jan Gradvall, Hynek Pallas och Tobias Nielsén diskuterar just den på torsdagen. Och när det gäller spelindustrin har vi ett snack om machinima, där man kan se exempel och lyssna på ett samtal om filmer gjorda med dataspelsgrafik och hur det kommer att påverka animationen på sikt.

Men ja, man kan ju inte tillfredsställa alla med ett program på tre dagar givetvis - men jag är hursomhelst väldigt stolt och nöjd. Fortsätt komma med synpunkter, kanske kan de användas till nästa års drömfabrik!

Anonym sa...

E.

For 200sek + 100sek, I want to see some of the Konsulenter up on stage this year in a wet tee shirt contest...Can you make that happen ?

N.

Magnus sa...

Jag tycker att inträdespriset är sansat kanske till och med lite för lågt. Jag hade kunnat tänka mig en prislapp på cirkus 550 kr. Tänkt på allt gotta man får för pengarna och var inte så J:A snåla :-) !! Typiskt svenskt.

ingels sa...

Det ser riktigt spännande ut, blir det nån Q&A med Hallberg ??

Emma sa...

Nick: I don't know what you're in to, but I would want to be paid a lot more than 300 sek to see what you described.

Magnus: Jag tycker nog också att det är väldigt billigt med tanke på vad man får för pengarna.

Ingels: Absolut! Han snackar både med en samtalsledare och så får publiken ställa frågor. Total tid: 1,5 timme med Hallberg.

Anonym sa...

E.

Ha ha ha you have a point there Emma, and truth be said, so would I...Just the thought of Cicci`s stiff nipples gets my motor going.

Anyway it must have been a very tough assignment to get all the pieces together, so I do wish you well, and hope you take a nice well deserved vacation afterwards and recharge your batteries!

Ciao.

N.

Emma sa...

You were actually nice to me in a comment! Wow! Is it perhaps spring feelings that cloud your mind? :) No, hope to see you at Drömfabriken! The Bashtu-gang will be there.

Anonym sa...

I adore you silly girl and your lovely husband...

Kram på er!

Emma sa...

Good to know. Was a little bit worried for a while there. :)

Anonym sa...

I`ll admit the whole Travis Bickle thing was a bit over the top.

Emma sa...

Perhaps just a tiny, little bit. :)

Anonym sa...

A wee bit.