söndag, april 27, 2008

Vi klarade det!

Drömfabriken är färdigt för den här gången, och jag känner mig lite som man kan tänka sig att Lance Armstrong kände sig efter ett TdF-lopp: jävligt trött, segerrusig, lycklig, men med en liten undran om vad som händer nu och om något egentligen kan toppa det man just gjort.

Gick omkring på Filmhuset och kunde knappt fatta att vi (jag, Lova Hagerfors, AnnaKarin Sandström, Ulrika Bandeira, David Kollnert, Hai Quang Tran och extrapersonalen under själva Drömfabriken) hade fått ihop och fixat allt det där roliga och fått ihop alla människor. Fler besökare än förra året, mer press, mer dans och mer Emma-anpassad musik än någonsin när Klubb Slick spelade på festen. De enda större missödena var egentligen att det var så stort tryck vid öppningen att första punkten försenades 20 minuter och att någon drog igång brandlarmet så att vi var tvungna att utrymma lokalen i början av festen.

--

Försökte se Evan den allsmäktige igårkväll, men somnade djupt efter två nanosekunder.

5 kommentarer:

astarot sa...

Grattis till en sån ohämmad nöjdhetskänsla!! Och grattis till det problemet för stort tryck vid öppningen ;-)

Ibland är det synd att man bor i norrland.

Anonym sa...

Hej Emma, såg nyligen den nya versionen av Funny Games och det är en sak jag har suttit och grubblat på flera dagar nu. Vad är grejen med att han tar upp en fjärrkontroll och "rewindar". Har du någon vettig tolkning av detta, vad har regissör/manusförfattare? Vore roligt att höra din syn på det hela.

Emma sa...

astarot: Tack, tack! Nästa år (om det nu blir något sånt) kanske du kan bygga in Drömfabriken i dina planer?

Anonym: Hanekes tanke har enligt intervjuer jag sett/läst varit att han vill få publiken att jubla åt ett mord, och sedan få jublet att fastna i halsen. Få publiken att känna sig delaktig/medskyldig i det som sker typ. Fast någonstans tycker jag att hans film helt lever på det underhållningsvåld han försöker kritisera. Vad tycker du?

Johan Ahlin sa...

Men du var väl inte dopad under festivalen Emma?

Jag missade tyvärr Per Hallberg och Gradvall/Pallas som jag gärna hört. Det finns förstås ingen dokumentation eller video kring dessa föreläsningar/diskussioner?

Emma sa...

Lyckodopad kanske. :)

Varken Hallberg-snacket eller Film 2.0-snacket dokumenterades av oss tyvärr - men på det senare var några från SVTs nya film- och dramasajt och filmade. Vad de gör av materialet vet jag inte.