tisdag, mars 02, 2010

Limbo, the ring of fire och fat suits

Befinner mig i ett konstigt tillstånd just nu, känner att jag slösar bort dagar och tid utan att göra någonting vettigt. Kan inte ta det lugnt och varva ner. Är rastlös, men alldeles för trött för att verkligen göra något. Är stressad utan att ha något att vara stressad över. Tittar och tittar i kalendern, men jag har verkligen inget att stressa över. Några recensioner och någon krönika i veckan, någon intervju att styra upp, det gamla vanliga. Det är allt. Gissar att det beror på en kombo av sömnbrist och hormoner.

--

Ikväll: profylaxkurs, del 1. Tänker att det kan vara bra att ha så många verktyg i lådan som möjligt när det väl gäller, så får man se vad man kan ha användning av. Började läsa förlossningshistorier i veckan, men la snabbt ner när "the ring of fire" plötsligt blev något helt annat än en Johnny Cash-låt.

--

Drömde i natt att jag levde i en postapokalyptisk värld där man var tvungen att leva gömd, särskilt viktigt var det för gravida eftersom man i den här världen tyckte att foster var en delikatess. Därför var jag tvungen att söka hjälp av Lance Armstrong som skulle designa en fat suit, så att jag skulle se tjock ut istället för gravid. Huset jag gömde mig i innehöll en luftballong jag inte fick igång, ett rum med tupperware i grälla färger, ett rum med kak- och glassnostalgiska prylar och ett annat fullt med urklipp med kändisar från olika tidningar. Jag släpade runt på en k-pist som var för tung att bära när jag sprang ifrån militärhelikoptrar och snipers. Herregud.

--

Nu: Operation Avslappning.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som om du har läst/sett The Road nyligen. Apropå drömmen alltså.

Emma sa...

Jo, det var nog lite av den som smög sig in där på ett hörn...

Gabh sa...

Har hört så olika berättelser om förlossningar; en som tog trettio-två timmar i en sjukhus korridor, en annan som hänt på en toalett, ensam, med ingen smärt alls; hon förståd inte att det var en förlossning tills huvuden kommit fram. Hoppas att det går bra.

I sa...

Jag, eller vi, har precis gått klart annas profylax. Jag gillade det. Inte så vansinnigt hippie. Bra övningar, men särskilt bra för min man tror jag. Att han har liksom förstått sin plats i förlossningsrummet, han vet nu vad han ska göra till skillnad från innan profylaxkursen.

Emma sa...

Gabh: Jo, förlossningar kan ju se lite olika ut och gå lite hur som helst... Hoppas också det går bra!

I: Så här efter första delen tycker jag också att Annas Profylax känns bra. Och nej, inte alls lika flummigt och hippie som jag befarade. Tur att jag bekämpade mina första flyktimpulser. :)

Mattis sa...

Kolla in Ina May Gaskin, en ascool barnmorska som är en pionjär på många sätt...
En bra bok av henne är "Ina Mays guide to childbirth"
Min fru hälsar att det inte var nån "ring of fire" när hon födde vår son för två veckor sen, här hemma i vår säng :)

Emma sa...

Tusen tack för lästips! Hälsa frun och tacka för infon, låter mycket bra att det där inte är något som alla drabbas av... Och stort grattis till er och er son!

Miss Muffin sa...

Djupandningen som jag fick lära mig på Annas profylax var magisk i kombination med lustgas. Min sambo försökte ta lustgasen ifrån mig men jag var så jävla långt borta - kände mig hög som ett hus. Barnmorskan fick till slut slita den ifrån mig. Lustgasen - var den absolut bästa delen av förlossningen (bortsett från när bebisen sen kommit ut då såklart).

Emma sa...

Haha! Ja, jag tänkte faktiskt på det när jag gick därifrån, men glömde fråga hur den där djupandningen egentligen funkar i kombo med lustgas... Nu vet jag. :)