måndag, mars 08, 2010

Idag går mina tankar till den här familjen.

6 kommentarer:

Gabh sa...

Awful.

Stop reading this stuff!

Anonym sa...

Låter kanske hårt, men den smärta man söker upp har olika betydelse. Man kan se ett döende eller dött barn på Haiti, tänka att så ska de inte ha det, skänka pengar och försöka minska lidandet. Sedan kan man leta upp någon som dött av för låg födelsevikt i Sverige, eller något annat som inte kan påverkas, något som bara är tragiskt. Att leta upp denna smärta, sitta hemma och må dåligt, det är fullkomligt meningslöst, det blir som att man gottar sig i deras sorg.

Emma sa...

Anonym: Tänk att jag hade på känn att någon skulle skriva något så fullständigt förutsägbart och dumt. Att skänka någon en tanke, att känna medlidande och empati utan att kunna påverka eller hjälpa, det är inte det samma som att gotta sig i någon annans sorg. Det säger mer om dig än vad det gör om någon annan.

Anonym sa...

Jaja, fortsätt länka till bilder på döda barn. Nästa gång kan du skriva "nu tänker jag på den här familjen", med en länk till en bild på en ihjälkörd femåring.
Jag vet, man kan förstås skita i att klicka, och man kan skita i att besöka din blogg. Det gör jag nu från nu.

Emma sa...

Okej.

Det skulle aldrig falla mig in att försöka diktera vad eller hur du eller någon annan ska göra eller hur du ska reagera på andras sorg, tankar eller bilder de lagt upp eller vad som helst. Jag är tacksam om andra visar mig samma respekt.

Leo sa...

Men herregud "Anonym". Är du från en annan planet eller?