fredag, februari 26, 2010

Veckans recensioner:

Nine

I love you Phillip Morris.

Agora.

(Kanske inte den bästa biohelgen någonsin.)

15 kommentarer:

Dexo sa...

Jag ar lite av en Nine-expert da jag sett den uppsatt fyra ganger pa olika scener varlden over. Jag fullkomligt alskade Donmar Warehouses uppsattning med Jonathan Pryce i huvudrollen. Men, till saken: Rob Marshall har ju fullkomligt missuppfattat sjalva historien. Nine handlar om en mans SKEVA kvinnosyn -- hans stereotyper och arketypiska beteenden visavi Modern, Horan, Hustrun, Alskarinnan, Producenten (som i originaluppsattningen GIVETVIS ar en kvinna), Lararinnan (en nunna), Skadespelerskan/Musan, osv -- och hur dessa gradvis vagrar spela hans snavt ihopsatta roller. Det ar en DRIFT med Mannen!!! Sa heller med dig helt -- fast musiken ar givetvis fantastisk, dock helt skevt arrangerad och overproducerad i filmversionen.

Sara sa...

Kan inte någon stoppa tillbaka troglodyten Rob Marshall i den unkna gamla grottan som han kravlade fram ur?

Hoppet är väl att han totalfloppar med PotC 4 och bränner alla sina broar ...

Emma sa...

Dexo: Har inte sätt någon uppsättning, men kan tänka mig att råare scenversioner skulle kunna vara betydligt svängigare. Och DAY-LEWIS? Bah. (Och heeej, allt väl?)

Sara: Haha, var tvungen att slå upp "troglodyt". Mycket användbart ord, ska lägga till det till vokabuläret! Och jaa, håller med. Helt.

Emma sa...

Herregud. Först går jag vilse tre gånger sama dag. Sen åker jag åt fel håll på tunnelbanan. Nu stavar jag tydligen också "sett" med ä.

Gabh sa...

I love you Philip Morris var bra men sorlig. Och man vet inte hur mycket man kan lita på det; Philip Morris ju lever och säkert har en advokat...

Emma sa...

Nej, den där historien lär ju ha ett gäng andra bottnar.

(Jag tycker för övrigt att det är lite jobbigt att Ewan MacGregor och Sean Penn båda spelar bögar som om de spelade lite lätt utvecklingsstörda.)

Gabh sa...

Det hade jag inte funderade på. Har inte sett Milk ännu.

Sebastian Lindvall sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sebastian Lindvall sa...

För en gångs skull en kompetent filmkritiker som dominerar Aftonbladets filmuppslag!

Anonym sa...

Recensionerna beskriver ungefär mina förväntningar på samtliga tre filmer, så nu behöver jag definitivt inte se någon av dem :-)

Jag tyckte dock att Sean Penn var bra i Milk men jag håller med lite om att det är svårt att göra sig av med hans overkillade "I am Sam"-karaktär nu när man ser honom (har för mig att du har skrivit eller pratat om det någon gång).
/E

Emma sa...

Sebastian: Tack, tack - det blev ovanligt mycket den här veckan. :)

E: Nej, de där tre filmerna kan med lätthet undvikas... Och jo, jag tror att jag nämnde något om Penn i min Milk-recension - och det har förstås mycket med overkillfaktorn i I am Sam att göra.

Claes Gustavsson sa...

Jag har sett "Nine" i Stockholm med Ernst-Hugo Järegård i huvudrollen. Siw Malmkvist var med.
Nej, det var inte heller så bra.

Emma sa...

Men det LÅTER fantastiskt! Och jag tror inte att det var ens i närheten så dåligt som den är filmversionen...

Alexanderf sa...

Vann precis ett par biljetter till Nine. skall bli roligt att se detta haveri! :D Gillar när förväntningarna ligger på minus 5 innan jag ser en film.

Emma sa...

Haha, lyllo dig!