tisdag, februari 16, 2010

Nyss: ThirstSkulle någon vänlig själ kunna förklara grejen med Chan-wook Park? Det vore verkligen bussigt.

--

Beställde barnvagn idag. Det gjorde inte det hela verkligare, eller mer påtagligt. Alls.

20 kommentarer:

Sebastian Lindvall sa...

"Thirst" är ingen promenad i parken (Sorry, passar på de få gånger jag ser tillfälle!)

De flesta imponeras väl på formbasis. Han är lite av en visuell trollkarl, med sina ess i ärmen vad gäller bildlösningar (t.ex. beat ém up-åkningen i "Oldboy").

"Thirst" däremot går på halvfart redan från start. Gillar konceptet med en präst som finner kryphål för att släppa alla hämningar, men så väljer han och Park att slösa all energi på en stillastående kärlekshistoria (om den nu kan kallas det).

Är det någon som halvvägs in i filmen ens bryr sig om upplösningen? Jag hoppades bara på att alla skulle dö så den kunde sluta. Sedan kom jag på att huvudpersonerna redan var mer eller mindre döda, och att jag hade en halv evighet kvar i mausoleet... :(

Anonym sa...

Nästan enbart estetik för min del. Men filmerna är så snygga att det ibland nästan gör ont i ögonen. Vissa sammanställningar av bilder och scener i de första tre filmerna (speciellt i Sympathy for Mr Vengenance, tänker särskildt på scenen när systern skriker av smärta i sin säng medan grannpojkarna som tar hennes skrik för njutningsfulla grupponanerar med öronen tryckta mot väggen samtidigt som den döve brodern i förgrunden och med ryggen till sörplar nudlar i köket...sorry, lång parentes :-)är så makalöst mättade att det gränsar till löje. Det gör att jag kan gäspa mig igenom stora delar av filmerna och fortfarande uppleva dem som fantastiska.

/Erika

Emma sa...

Håller med er om att fotot, och vissa scener, är behållningen - men för min del väger det nog tyvärr inte upp för resten...

Sebastian Lindvall sa...

Många regissörer kommer undan med "style over substance". Senast igår såg jag Johnnie Tos "PTU", som i princip var en 80 minuters musikvideo byggd kring kortfilmsintrig.

Skulle nog vara trollbunden än idag av Parks filmskapande om det inte vore för att "Thirst" var så seg att den fick mig att -- usch och fy! -- fundera.

Fredrik Adolvsson sa...

Jag hittade min beskrivning av Thirst efter SFF - Snygg, rå och gripande. Jag tror inte det är för att jag är svag för vampyrfilmer, finns gott skit i genren, men jag är glad att det dykt upp en som är såhär bra.

Emma sa...

Sebastian: Visst, vissa filmer kan man verkligen njuta av bara på grund av ytan - The Cell t ex - men för min del funkar det inte om resten är så här trist.

Fredrik: Önskar att vi hade haft samma upplevelse av filmen! :)

GF sa...

Jag tyckte att Thirst var makalöst seg och intetsägande. Jag brydde mig inte ett skit hur det gick för någon av dem, och den här prylen med en vampyrpräst som blir någon sorts sexuell frigörare för en tjej som lever i ett vidrigt äktenskap gjorde mig bara matt.

Emma sa...

Eller hur? Jag fick krypningar i benen rätt snabbt...

Anonym sa...

Inte sett Thirst men Vengeance triologin och Joint Security Area är fantastiska filmer. Hans filmer är lite av en attack på sinnena, man kan nästan smaka dem. Inget land gör thrillers som Korea nuförtiden och Chan-wook Park är kanske bäst av alla. Tråkig är väl det sista man kan säga om hans filmer.

Emma sa...

Joint Security Area har jag för mig att jag tyckte var halvokej när den kom, men jag kanske borde se om både den och Old Boy någon gång snart igen...

Johan Ahlin sa...

Hey, märks att det inte är nån Mammablog, än. Inte en kommentar om barnvagnsköpet som för många är viktigare än bil/lägenhetsuppgradering.

Emma sa...

Haha! Nä, jag har inte riktigt förstått det där. En vagn är en vagn är en vagn. Vi gick förbi Brio när vi var på väg till något annat, slank in, hittade en som såg smart och bra ut och bestämde oss. :)

Johan Ahlin sa...

Vi köpte skitdyr ny bil sen barnvagn på Blocket, utan lufthjul.

Emma sa...

Ingen av oss har körkort (än), så just bilköp slipper vi bekymra oss för...

Johan Ahlin sa...

Finns jävligt dyra cykelkärror..

Emma sa...

Jo, jag tror att M börjat spana på sådana alternativ. Själv har jag inte riktigt börjat våga cykla öht i stan än, men det tänkte jag väl försöka ordna.

Anonym sa...

Hade tänkt kila in en passage om barnvagnsköpet i min kommentar ovan också men det blev så långt...

Men hursomhelst, Emma, jag ligger cirka två veckor efter dig i graviditet. Har inte köpt barnvagn ännu, jag har ett litet hopp om att det ska dyka upp en piffig vagn till pangpris på blocket som passar som hand i handske. Men det är antagligen en naiv rookie-tanke och så slutar väl allt med ett svindyrt panikköp :-)

/Erika

Emma sa...

Åh, grattis och all lycka! Håll en tumme för oss, så håller jag en för er! :)

Och jag tror absolut inte att det är kört med barnvagn på Blocket, har kompisar som fyndat där och inte varit ute i helt supergod tid. Lycka till!

(Men tänk på att det verkar vara lång leveranstid på barnvagnar, om du ändå skulle slå till på en ny. Vi beställde ju nu i veckan, och får den först v 15, i april någon gång.)

Anonym sa...

Tack tack och detsamma förresten, jag håller tumme!

Verklighetskänslan har väl ökat lite sedan sparkarna och buffarna satte igång...men ändå inte för jag inser ofta att jag ser på babyn som någon slags glad och bekymmersfri liten fantasifilur som sprattlar omkring därinne och är ganska självständig, inte som någon röd, skrynklig och skyddslös liten person.....

Men det kommer väl.

/Erika

Emma sa...

Haha, det är en hel del som jag tänker "det kommer väl" om. :)