tisdag, februari 02, 2010

Oscarsnomineringarna släppta...

... och jag har lite svårt att uppbåda något eldigt intresse. Är det januari och brist på sömn som är boven, eller är det de nominerade filmerna? Men kul förstås att svenska Istället för Abrakadabra är nominerad, att Kathryn Bigelows Hurt Locker är nominerad i så många kategorier (även om jag nu inte tyckte att den var all that vid första titten, men jag är nyfiken på att se om den) och att en viktig dokumentär som Burma VJ är med.

25 kommentarer:

anton sa...

Det vore en skräll, men också väldigt kul om In the Loop vann för bästa manus.

Annars rätt mycket meh.

Emma sa...

Meh, sa Bull.

Leo sa...

Åh hoppas på Sandra Bbullock, hon är ju så härlig och bra skådis förstås:)

superkryp sa...

Jag är ju ingen kulturkille direkt men jag tyckte att det roligaste (förlåt, bästa) med Hurt Locker var när han satt med hjälmen på sig i sängen. Tänkte på Fuglesang-skämtet i nån gammal Killinggängetserie. Jag vet iofs att jag såg Hurt Locker på helt fel dag. Men ändå.

Leo: Osäker på om du skämtar eller inte. En del verkar ha svårt för Sandra Bullock. Jag gillar henne. Kan inte hjälpa't. Hon var hur gullig som helst how Wossy nyligen. Har inte sett The Blind Side men tar för givet att hon är bra i den.

Anna Nio sa...

Det är samma här, faktiskt. Räknade efter, och jag har bara sett nio titlar, men utöver det är det inte jättemånga jag vill ha sett heller, sex-sju stycken kanske. Fast Oscarsgalan är ju rent generellt lite fisig i sina filmval. :D

Emma sa...

Leo: Också lite osäker på om du är ironisk eller inte... Själv är jag inte så superförtjust, och det senaste jag såg med Bullock var All about Steve - som väl verkligen var sådär.

Superkryp: Har inte heller sett Blind Side iofs, hon kanske är toppen där. Wossy? Nu hängde jag inte riktigt med tror jag.

Anna Nio: Jag har sett en hel del av filmerna, men är ändå inte särskilt uppeldad... Men som du säger, det brukar ju vara lite småtrista val på Oscarsgalan. Jag hoppas på fina tacktal istället. Meryl Streep borde ju leverera ett sådant tycker man.

Jimpa sa...

Emma, jag såg hurt locker för ett år sedan redan, och tyckte då att den var ok, bara ok. Såg den nu igen för några veckor sedan. Och den var bara ok, igen. Filmen är ju bra om man tänker på all annan skit som görs nu för tiden men problemet med filmen är att den upprepas. Alla dessa uppdrag som dem får åka ut på är ju bara en upprepning hela tiden. En överskattad film som jag inte förstår att den kan vara oscars nominerad, och 9 st oxå, blir nästan rädd att den fick så många nomineringar. men det beror väl på att det var ett ganska blekt film år. För så måste det väl vara? Eller blir det inte bättre än så här?

Emma sa...

Ett filmår är alltid bättre än vad det ser ut på Oscarsgalan! Fantastiska Where the wild things are är t ex sorgligt bortglömd i år, liksom fantastiska Revolutionary Road fick alldeles för få nomineringar förra året och störtlöjliga Slumdog Millionaire alldeles, alldeles för många.

Och vad gäller Hurt Locker och Katrhyn Bigelow tycker jag ändå att det är väldigt, väldigt rolig att hon/filmen är nominerad i så många kategorier - hon är ju ändå Kathryn Bigelow!

Petter sa...

Men apropå Sandra Bullock - nog kan hon få till det ibland. T ex överraskade hon åtminstone mig när hon gick och gjorde en Harper Lee som t o m slog Catherine Keeners, i Infamous resp Capote.

Emma sa...

Ja, det kanske hon gjorde? Minns inte henne riktigt från Infamous om jag ska vara helt ärlig.

Men visst, vad gäller henne så gillar jag verkligen det faktum att Bullock verkar tjäna en hel del pengar på de filmer hon producerar - och så är jag faktiskt lite småförtjust i Miss Secret Agent 2.

Leo sa...

haha ok ne jag var inte ironisk kan förstå att det kanske uppfattades som det,hon gör ju många komedier som är sådär men jag tycker hon ofta lyckas få fram härliga karaktärer.
Superkryp,vad/vem är Wossy?

superkryp sa...

"how Wossy" skulle vara "hos Wossy". Wossy är Jonathan Ross. Här är klippet som jag skrev om. :)

Jag håller verkligen med om att det är roligt/bra att Bigelow är nominerad.

Emma sa...

Förstås! Det hade man ju tagit på stört om man var mer tv-nörd såklart. Kul att Bullock bor i Austin, det visste inte jag. Gör henne genast lite bättre på något sätt. :)

superkryp sa...

Ha ha, ja, det kanske det gör...?!

Emma sa...

Austin är en så himla trevlig och skön stad, kan inte tänka mig att någon oskön bor där. :)

superkryp sa...

Jag litar helt och hållet på dig! :D

Gabh sa...

Har inte bryrde mig om Oscars i manga år. Apollo 13 fått ett Oscar. That says it all.

Emma sa...

För att inte tala om när Seabiscuit vann. Eller Dreamgirls. Eller...

(Är förresten inte Apollo 13 helt ok om man jämför med en hel del andra Oscarsvinnare?)

Gabh sa...

Har sett varken Seabiscuit eller Dreamgirls... kanske det, men det var så definitivt inte speciellt att det fått något i mitt hjärna att pop. De kunde har lika väl har satsade ett tv-film.

Emma sa...

Såg faktiskt om Apollo 13 rätt nyligen, och jag måste nog säga att jag gillade den.

Gabh sa...

Jag har inte sett den i manga år... jag var kanske lite hårdare mot filmer när jag var yngre. Med det var så väldigt amerikansk. Om jag minns rätt.

Emma sa...

Jo, det var den förstås. Men testa att se om den!

Gabh sa...

Kanske borde se om :)

superkryp sa...

Jag gillar Apollo 13. Inte nog med att jag gillar Sandra Bullock, jag gillar Tom Hanks också. Inte lika mycket på senare tid, men helt klart i Apollo 13.

Emma sa...

Också väldigt förtjust i tidig Hanks!