torsdag, maj 07, 2009

wtf

Försöker verkligen, men kan inte riktigt skaka av mig nattens dröm: Jag skulle göra en intervju för Nöjesguiden med Henrik Schyffert, Conny Nimmersjö och två dansbandssångerskor. Detta innebar att vi tillsammans skulle framföra en låt, göra högskoleprovet och springa gatlopp nakna genom Gamla Stan. Hade inga problem med upplägget. Jag fick plötsligt syn på mig själv i en spegel och såg att jag inte hade några ögon. Eller, jag hade ögon, men mest hud som var uppsvullen och utspänd kring några små rutor röd ögonvita. Hela ansiktet kliade och mitt huvud höll på att sprängas inifrån. Jag drog på mig ett par hornbågade glasögon med tre glas istället för två, tänkte att de nog inte såg mitt svullna ansikte och tog mig mer på allvar om jag såg lite mer ut som Jan Gradvall. Mycket nöjd med kamouflaget. Sista sneglingen in i spegeln gav dock vid handen att jag inte alls såg ut mer som Jan Gradvall, utan var en flintskallig, överviktig man med Dame Edna-glasögon.

--

Jag är förmodligen trött, men det här är våldsamt roligt.

--

Nu, mer How I met your mother.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå speglar, har du sett och recenserat The Broken?

Emma sa...

Nej, har inte sett den. What's the verdict? Vet inte om jag vågar se något som är mardrömsrelaterat som den verkar vara... :)

Anonym sa...

Det kändes som att regissören satte krokben på sig själv med för högt satta pretentioner. Men det kanske bara är jag som är för dum som fick tänka en timme eller mer efteråt för att pussla ihop bitarna av filmen.

Alltså, jag uppskattar finurliga hjärngnuggar-filmer lika mycket som någon annan. Men när jag inte får några som helst ledtrådar genom hela filmen och jag lämnas med en känsla av att regissören måste ha tappat bort en viktig scen någonstans vill jag inte se om filmen igen. Istället gav jag mig ut på imdb-forumet och läste teorier och just där och då när allt föll på plats ångrade jag mig direkt att jag inte prioriterade att se om filmen. Det något styvmoderliga betyget på imdb (även om sådana betyg kan tas med en nypa salt osv osv) så undrade jag om det inte var fler än jag, ändå, som hade stött på problemen. Nu när jag har "nycklarna" som hjälper mig att förstå måste jag ändå ödmjukt säga att den var för smart för mig. Väl godkänd.

Emma sa...

Låter som något jag borde se, tack för tipset!

Anonym sa...

Superslött tempo, extremt lågmälda karaktärer. Vuxen för att vara en modern skräckfilm. Men i ärlighetens namn så var jag inte införstådd med vad det var för sorts film jag lade i dvd-spelaren. Jag läste bara "Horror" på fodralet och förväntade mig inget mer än lite vaggning innan jag skulle sova, en typisk skräckis med lite varseblivning och tunna spöken. Efterhand så tog nyfikenheten övertaget men då som sagt hade jag missad en del av filmen vilket gjorde resten obegriplig.

Hoppas att det är fler som kommer att uppskatta den.

peter sa...

som drömtydare är detta ett klassiskt tecken på rädsla för höjd. eller nakenhet. eller schyffert. eller vad var det nu...

Kim sa...

Crazy! Fast jag skulle ta din dröm över mina om att stå i kallingarna i trapphuset, det är ju mer troligt att det händer allra helst om man börjar vandra i sömnen:)

ps. Å HIMYM är ju en underbar serie , tydligen ska mamman snart få ett ansikte:)

Emma sa...

peter: Ja, eller nåt. :)

Kim: Stå i kallingarna i trapphuset låter ju som en promenad i parken!