lördag, maj 16, 2009

Cannes dag 4

Om jag var filmare skulle jag tycka att Cannes var ett så där ställe att visa film på. All prestige och potentiell press åsido, det är ju ändå så att tusentals människor som inte ätit eller sovit ordentligt kommer att se din potentiellt svårt långsamma film klockan 22.30, som dagens kanske femte film, i en helvetesvarm salong helt tömd på syre.

--

Tycker ni förresten att det går som small talk att plötsligt fråga sin stolsgranne (mig) om de är bisexuella, för att de "skickar ut såna signaler"?

11 kommentarer:

Gabh sa...

Jag är imponerade av din orkkraft. Jag har ett två film om dagen på bio gräns. Annars känns sista film... overkligt? :D

Bra att vet? :D

Magnus sa...

På Umeå filmfestival pressade jag sex rullar nån dag, men då var man proppmätt sen!
Varifrån kom snubben (för jag gissar att det var en han) som körde så galant grannsnack?

Lars Johansson sa...

Bara om man smyger upp till biografmaskinisten när han sover och skriver BISEX i stora bokstäver med en spritpenna över hela startsladden.

JB sa...

Tack för de trevliga rapporterna från Cannes!

Anonym sa...

haha bara runt medelhavet frågar de sånt! ;)

Bo G Svensson sa...

Din analys av Cannes som medium för att visa sin film på är helt korrekt. Det är därför mina alster inte är synliga där:) Som försvarare och utvecklare av prettopatetiken som filmgenre (jag är lite ironisk, bäst att tillägga, eftersom vi har passerat 90-talet) tycker givetvis att film behöver en miljö som underlättar och tillåter ett koncentrerat tittande. Ang ämne för small talk är det väl utanför just den ramen. Ser fram mot dina fortsatta rapporter från Cannes! Bosse/Pretto film

Emma sa...

Gabh: Orkkraften kommer nog i slutet av veckan att vara något mindre skulle jag tippa. :)

Magnus: Denne socialt begåvade herre kom från Australien.

JB: Varsågod!

Bo: :)

Anonym sa...

En eloge till de som väljer att se filmerna trots förutsättningarna - visar på grundmurat intresse. Att överhuvudtaget tas ut till Cannes för visning är ju en del av uppmärksamheten.

Vilka "signaler" du anser plocka upp från människor behöver inte ha något med verkligheten att göra. Det är nog mycket mer möjligt att du dömer en annan människas sätt efter en klyschmall som är mer norm än undantag att gå efter i dag. Varför så intresserad av deras läggning? Kan man inte se dem som människor och diskutera neutrala saker på socialt sätt istället för att göra en djupdykning i sängvanor?

Emma sa...

Anonym: Alltså, det var inte jag som frågade min stolsgranne om läggningen, det var tvärtom.

Anonym sa...

Ursäkta, mina kommentarer gäller fortfarande - fast riktade mot din "granne" (ett fint ord -passar inte direkt in på den du hade oturen att vara i närheten av). Den personen kan inte vara en särskilt bra människokännare. Ledsen att jag missade parentesen.

Emma sa...

Ingen fara, jag håller ju helt med dig. :)