söndag, december 09, 2007

3 x 3

Jag tror att Tre systrar & en mamma gjorde mig sur. Hade jag delat ut betyg idag hade det blivit treor till Michael Clayton, Eastern Promises och Mordet på Jesse James. Läs mer på weirdscience.

--

Visningen igår på Cinemateket gick fint. Yay!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tre systrar och en grymt hysterisk mamma är verkligen kalkon på ett hysteriskt jobbigt sätt, du har så rätt. Nå hur gickdet på reunion träffen? Några ny Weezer favoriter?

Andreas sa...

Helt rätt med triss i treor. Framför allt provocerar hyllningarna av Michael Clayton vilken inte är mer än en solid dussinrulle - absolut inget annat.

Även Cronenberg har du helt rätt om. Den enda filmen där det fanns lite hopp om ett högre betyg är Jesse James. Men då hade det behövts trimma bort cirka en timme. Till dess förblir den en trea.

Daniel _L sa...

Gillade Eastern Promises. Jag aldrig betyg. Det anser jag är ett otyg i recensionssammanhang. ;) Men om jag ska gå efter den skalan så tycker jag den var värd mer än så. Speciellt tack vare den homosociala fightscenen. Fast du har rätt om det rätt fåniga slutet.

http:/dannestone.blogg.se

Emma sa...

anonym: Javisst ja! Det har jag glömt att rapportera om! Jo, men det var kul, det var typ jag och min kompis Anna och några till som dansade hela kvällen till synthaktig 80-tals-musik och dålig 90-talsmusik på ett tillfälligt dansgolv på puben, komplett med grön laser och illaluktande discorök. Vi, eller i alla fall jag, hade jättekul! Min klass valde att tillbringa kvällen på en pizzeria 300 m bort, tills jag fick nog och gick och hämtade dem. Killen i baren ville shotta Tequila Rose med mig, och det fick han. Typ så. :)

Andreas: För mig är det snudd på tvärtom, kanske, kanske skulle man kunna knuffa upp betyget ett snäpp på Eastern Promises, men Jesse James-trean är ruskigt svag...

Danne: Betyg är absolut knepigt, men hur man än vrider och vänder på det, ser jag ingen av de här filmerna som de mästerverk de utmålats som. (Homosocial förresten?)

Daniel _L sa...

Sorry, snavade med begreppen. Vet inte vad jag tänkte på. Menade förstås homoerotiska. =)