torsdag, november 22, 2007

om hjärtat slår i fel takt...

... rekommenderas lyssning på Miles Davis soundtrack till Ascenseur pour l'échafaud morgon och kväll. Som att bli invirad i ett fluffigt, lent och varmt täcke.

--

Funny Face sedd igår, och tjaa, den var väl inget särskilt - annat än väldigt snygg emellanåt. I alla fall när de inte hade en nylonstrumpa modell tjockare över linsen. Och Audrey Hepburns franskmimarcrazydans var... rolig. Fred Astaire var lite ballroomstiff - och överhuvudtaget mycket långt från min all time klackarna i taket-favorit, Jackie Chan-style-dansaren Gene Kelly.(För klackarna i taket-känsla trötta, mörka höstmorgnar rekommenderas lyssning på What Condition My Condition Was In. Maniac kan också funka. Högt. Nu, förberedelse för 1 km film-snack i eftermiddag. Helst ska jag också lära mig manuset till filmfestivalens prisutdelning - som jag fick slutversionen av igår - utantill till genrepet i morgon. Helst också lära mig att gå i högklackat utan att se ut som en kamel. Wish me luck.)

5 kommentarer:

Jenny sa...

min nya klackarna-i-taket-favorit är superhäftiga duon the nicholas brothers. en av de bästa scenerna är självklart från "stormy weather", kolla in: http://www.youtube.com/watch?v=_8yGGtVKrD8

Emma sa...

ojojOJ! Tack för tipset! Kolla in deras konkurrenter, bröderna Berry:

http://youtube.com/watch?v=ue7wVVRqWpc&feature=related

som gör ett ÄNNU galnare splithopp!

De båda brödraparen ska tydligen ha battlat, men jag hitade inga klipp vid en snabbYouTubning. Om du skulle råka stöta på det, hojta!

Roligt föresten att deras dansstil ska ha kallats "flash dancing". Jag har aldrig funderat på varför Flashdance heter Flashdance.

sunvalley sa...

Wow! Hur lär man sig det där? Det värsta är ju nästan att publiken applåderar och småler som om det vore något de ser varje dag.

Jenny sa...

gash! jag undrar om de har suspensoar på sig.. har inte hittat något om deras battle (vilket vore grymt att se!) dock hittade jag detta med lite klipp från olika dansare (det är en snubbe som steppar med ett träben!), och på slutet får man se harlod nicholas dansa lite med sammie davies jr:
http://youtube.com/watch?v=Jz1S0UrWPgs

Emma sa...

ojojoj, har glömt att tacka för tipset!!