måndag, november 19, 2007

har inte mycket vettigt att säga om film just nu, men...


... helvete vad en måndag kan bli bättre om man ser Go'dag yxskaft. Why, oh why kan man inte ligga hemma och titta på screwballkomedier och äta chokladglass hela dagarna?

7 kommentarer:

TeachGirl sa...

En så underbar film! Ännu en film som jag kan tacka min bror för att han visade mig den i mina hyfsat unga år. Utan honom så hade det nog tagit något extra decennium för mig att hitta den.

Daniel L sa...

Håller med. Själv hoppas jag att min förkylning bryter ut tillräckligt så jag har rätt att sitta hemma och äta Rocky Road och titta på En ding ding ding värld =)

Maggie sa...

åh, min pappa och jag tittade på den åtminstone en gång i månaden under delar av min uppväxt. den är ljuvlig! tack för påminnelsen om att den finns!

Fred sa...

Nu blandade jag ihop filmer här, Go'dag Yxskaft är lysande, men jag kom och tänka på Foul Play med Goldie Hawn och Chevy Chase som också är en lysande film i samma anda - om än lite "läskigare" och mer en renodlad thriller.

I alla fall såg jag dessa ungefär samtidigt när jag var lite och jag minns hur snygg jag tyckte albino-snubben var (?!?!?!?!). Han var både alltså attraktiv som cool och snygg och jag ville jättegärna själv vara albino :)

Måste fan se om båda snart igen.

Jonas sa...

Att "Tjejen som visste för mycket" och "Go' da' yxskaft" är "i samma anda", menar du då att båda har en manlig och en kvinnlig huvudrollsduo och utspelas i San Fransisco? I övrigt... nja.

Själv var jag asrädd för albinokillen.

Fred sa...

Jonas: För är dom i samma anda. Sköna sjuttiotalskomedier med färgstarka karaktärer, biljakter och tokigheter. Det är bara att den ena är totalt läskig och den andra bara rolig.

Albinon var aldrig läskig. Bara cool. Däremot tyckte jag scenen när snubben är döende i biosalongen jävligt otäck.

Idag skulle jag dock aldrig tycka albinon vara snygg. Däremot har han en oklanderlig klädsmak och en snygg, strikt frisyr - vilket jag tänder på :)

Emma sa...

Jag har god lust att se om Go'dag yxskaft nu igen, på STUBBEN! Mumma. Foul play var det väldigt länge sen jag såg, och albinomannen har jag helt förträngt efter vad det verkar.