söndag, november 25, 2007

Jag - ett (lyckligt) penntroll

Jag överlevde hostandet av prisutdelningen på Stockholms filmfestival igår kväll. Yay! Klapp, klapp på min egen rygg. Nu, reda ut håret som tuperades i en timme av två personer - som hällde i mer junk än vad som faktiskt borde fått plats i ett hår - och äntligen, äntligen gå på bio. American Gangster, here I come! Wo-hoo!

UPPDATERING: American Gangster var precis vad jag behövde i filmväg idag. Men ändå, den lämnar kvar en hel del funderingar kring Frank Lucas som person, hur han framställs i filmen, varför han framställs så och det faktum att han faktiskt idag kan tjäna grova pengar på sin historia osv osv osv. Vidareläsning på wikipedia rekommenderas för en mer nyanserad bild av knarkkungens liv och leverne.

UPPDATERING 2: Perfect Stranger var kanske inte riktigt lika mycket vad jag behövde i filmväg idag. Herregud. Skriva-på-näsan-dialog, ett rent skämt till fotomontage i början (vi spolade faktiskt tillbaka och pausade och skrattade en stund), och varför gör de en stor affär av att Berry har en bärbar dator, varför i hela fridens namn har de lagt det där "håret" på Bruce Willis huvud och vad är det för en människa som skrivit tech-lingot och som hittat på den barockt krystade historien?

9 kommentarer:

Anders Dahnielson sa...

Hoppas att du fick lite hostmedicin.

matt sa...

Hej Emma,
Du förtjänar den där ryggklappen. Du och Adam (och möjligen, möjligen Stina Ekblad, Helena af S och Alexandra D) var de enda som kom undan med äran i behåll från den där galan. Ni var toppen.
Men presentatörerna? Oh, sweet lord. Det var som en enda lång blodig misshandel av det engelska språket.
Även om det var väldigt roligt när Krister Henriksson, på en festival som varje morgon har samlad bön till Quentin Tarantino, kallade "Kill Bill" för "Bill kill". Och hans tunga suck när han öppnade kuverten och insåg att det fanns en lång motivering på det där besvärliga språket sammanfattade kvällen ganska bra.

Emma sa...

Anders: Tihi.

Matt: Tack för snälla ord! Bill Kill var faktiskt hemskt, hemskt roligt... Och jag gav Alexandra D och Stina beröm för deras engelska, jag tyckte verkligen att de förtjänade en extra liten eloge. :)

Henrik Bäckström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik Bäckström sa...

Såg också 'American G' idag. Rätt bra, en av årets bättre.
Vad tyckte du?

http://henrikbackstrom.blogspot.com

Kristoffer Viita sa...

Visst är det cleant i Perfect Stranger när Halle Berry chattar och säger varje ord hon skriver högt?

Frank sa...

När man googlar Frank Lucas dyker en artikel från New York magazine upp som andra träff (Return of the Supefly). En fantastiskt spännande artikel som jag verkligen rekommenderar. Känns som att det skulle gå att göra flera filmer om hans fascinerande liv!

Länk till artikeln:
http://nymag.com/nymag/features/3649/

Emma sa...

Kristoffer: VISSTE att det var något jag hade glömt! Och när de la till Willis RÖST till chattmeddelandena! Herregud. Igen.

Frank: Tack för tipset!

Burgus Las Vegas sa...

Det är jätte roligt när Halle Berry ser vettskrämd ut, när hon är och smyger i någon lägenhent. När hon själv är mördaren... Om någon nu tycker det är jobbigt att jag avslöjade twisten.. Det är fin anledning att slippa se denna skit film