torsdag, november 01, 2007

J. D. Salinger-festival


Raise high the roof beam, carpenters.

Hur kan jag ha låtit en bok med en sådan titel stå oläst i bokhyllan i flera år? Jag fick tårar i ögonen på bussen av en fin mening redan på sidan 11, och då började ändå själva boken på sidan 9.

7 kommentarer:

Johan sa...

Och då tycker jag personligen ändå bättre om Seymour – an Introduction. Salingers bästa ögonblick upptäcker man när han skriver om syskonen Glass och inte i (den inte alls dåliga) The Catcher in the Rye, tycker jag.

Har du läst Nine Stories? Gör det, annars.

//JJ

Andreas sa...

Jag skrev en liten pryl om Salinger i början på århundradet (för det var det ju), som du gärna får kolla in, HÄR är länken. Hoppas den funkar.
Och ja, jag vet att den bara handlar om Catcher, en miss från min sida.

SNy. sa...

Det är väl lite som när jag frågade om du läst Märta Tikkanens »Män kan inte våldtas« och du lös upp som ett stort frågetecken. En bok right-up-your-alley. I know =)

"" Tova Randers firar sin födelsedag. Hon går på restaurang, hon dansar, hon följer med en man hem. Och blir våldtagen. Tova Randers bestämmer sig för att hämnas - hon ska våldta mannen och anmäla sig till polisen. Män kan inte våldtas, här i efterlängtad nyutgåva, väckte hetsig debatt när den kom ut 1975. Den blev snabbt en klassiker, och har översatts till tio språk och även filmats. ""

http://tinyurl.com/2svwue

Emma sa...

Johan: Seymour har jag inte kommit till än, Nine stories är beställd. Syskonskildringen i Catcher är ju annars helt fantastisk!

Andreas: Tack för länk och läsning!

sny: Haha! Men jag har FORTFARANDE inte läst den. Katastrof! Men man måste vara på precis rätt humör för att ta sig an en bok, annars känns det ofta som läxläsning...

fredrik sa...

Vilken var meningen?

SNy. sa...

SÅ! GÖR DINA LÄXOR FLICKA!

Emma sa...

Fredrik: Man måste ju förstås ha läst sidan 9 och 10 för att riktigt förstå det fina, men meningen var denna:

"Since the bridegroom's permanent retirement from the scene, I haven't been able to think of anybody whom I'd care to send out to look for horses in his stead."