söndag, april 08, 2007

obändig

Här sitter man och känner sig sjuk, lite halvfebrig, trött, snorig och stressad och funderar över sin inställning till auktoriteter (och, många av auktoriteternas inställning till ledarskap) kontra självgående frilansliv och upptäcker att Matälskaren-Lisa kallar mig "obändig" i sin bloggroll. Så slår man upp det för att få veta den exakta beskrivningen - och kommer fram till att ordet är jag i ett litet nötskal, och att det förstås är både bra och dåligt. Men mest bra.

--

Istället för att gå på knytkalaspåskmiddag med lek hos vänner har jag och M legat hemma sjuka i soffan under täcket och tittat på Wilderness (åtminstone en stund var den helt okej), jag har skrivit en Aftonbladet-recension på Hot Fuzz (är det förresten någon som vet om det bara är en påskglitch, eller om filmrecensionerna i Aftonbladet numera bara kan läsas av Plus-medlemmar?), bölat en stund framför Slys fighting-såpa The Contender (kändes inte alls okej att se en treåring se sin pappa åka på storstryk) och nu: dricka varm choklad och se Venus. Hade jag bara haft mindre ont i halsen och mindre snor där hjärnan borde sitta hade det varit en ganska skön dag.

--

Missa inte Mai Zetterlings Flickorna i morgon på SVT 1, kl 14.05. Jag har inte själv sett den än, och tänker under inga som helst omständigheter missa den! Om den sa Expressens Bo Strömstedt "Vilka förstockade menstruationer!" när det begav sig. Spännande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag lyckades läsa filmrecesionerna utan att vara plus-medlem.KRYA PÅ ER!

Anonym sa...

Vet inte hur det är med Plus-grejen, men däremot har jag sett din 300-recension två olika dagar i papperstidningen. Förresten, du var rätt snäll som gav den en 3:a. Den kändes mest som att titta på när någon annan spelar PlayStation (PS3 visserligen, för snyggt var det ju).

Men sedan såg jag The Fountain direkt efter...

Emma sa...

Anonym: Åhå. Och tack för omtanken!

Hans: Åhå igen. Får börja köpa tidningen i fortsättningen då. :)

Trean till 300 beror kanske mest på att jag är imponerad av tekniken bakom, precis som med Sin City som annars var lite för gubbig för min smak. (The Fountain var jag inte heller så förtjust i.)