onsdag, april 11, 2007

kortfilmer sökes!

Tillsammans med Drömfabriken ordnar dvoted ett live feedback-event där tre unga filmare får konstruktiv kritik på sina kortfilmer från en panel bestående av tre branschrävar. So far är klipplegendaren Thomas Holéwa (som har klippt en av mina all time favoritfilmer: Barnens ö) och Babylonsjukan-regissören Daniel Espinosa klara. Jag är moderator.

Vill du ha med din film? Är du (typ) mellan 15 och 25? Är filmen max 15 min lång? (Idealet är runt sju minuter, men vi får försöka pussla långa filmer med kortare.) Kan du komma till Stockholm den 27 april? Skicka mig i sådana fall era filmer på dvd, helst på stubben, deadline är den 18 april. Märk dem med era namn, mailadress och nummer och allt sånt.

Adressen är

dvoted
c/o Svenska Filminstitutet
Att: Emma Gray Munthe
Box 271 26
102 52 Stockholm

Om du inte gjort en egen film kanske du känner någon som har? Ni andra är hemskt välkomna att bara komma och lyssna, och/eller delta i samtalet. Stockholm, Filmhuset, 27 april, kl 18.15 - 19.15.

(Sen ska jag piska era små rumpor i filmquiz och göra repris från tältet i Göteborg. Jag hoppas på medverkan från Andreas Degerhammar, annars är jag med all sannolikhet fucked. Men det hör inte hit.)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade gärna deltagit i ännu ett filmquiz, men drar istället till ett trevligt litet land i väster. (Midlake spelar i Oslo 27 april)

Men lycka till med både arrangemanget och efterföljande rumppisk!

Emma sa...

Vi får försöka klara oss utan din medverkan. (Jag försökte komma på igår vad bröderna i Fanny & Alexander hette, men jag hade redan glömt. Oh well.)


Tack för lycka tillet!

Space babe sa...

Usch, vad det är jobbigt med alla evenemang riktade mot ungdomar som jag ju inte längre tillhör. Var fanns de när jag var behörig?

Räcker det med att filmen var påbörjad när man var 25?

Emma sa...

Hmm, nja... kanske inte för just det här eventet. Men du kan ju registrera dig på dvoted och lägga upp den där? Det är ju alltid något. :)

Anonym sa...

Hur många poäng filmvetenskap har du pluggat, Emma?

Emma sa...

Inte så många. 45. Vad tänkte du på?

Anonym sa...

Okej, jag har tänkt läsa det i höst. Börjar med introkursen på 40p och bygger väl på därefter om det är intressant :P

Emma sa...

Vad roligt! Var då någonstans? Jag läste i Lund, när det fortfarande hette Drama-Teater-Film. Önskar man hade kunnat se fler filmer i samband med att man pluggade, om man pluggar i Stockholm är det ju en sån fantastisk extrabonus med t ex Cinemateket och tillgången till Filmhuset.

Anonym sa...

Jag ska läsa i Stockholm :D (låt mig citera ditt "and there was much rejoicing")