tisdag, april 24, 2007

en norgehistoria ur mitt liv

Det känns alltid extra bra att gå och lägga sig de nätter man intervjuat den norska kulturministern och frågat honom om han känner sig som den norska räkan som trodde att han var en hummer (angående den norska nya filmgiven).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Säg inte att du kan den historien?!
Jag höll på att bli galen häromdagen, hade fått slutklämmen "Jej är en hummer!!" på hjärnan men ingen jag frågade visste hur hela den (förmodat) usla vitsen gick.

Hjälp! :-)

Anton sa...

HA HA! Jag bara tänker på den där finlandssvenska killen i comhem-reklamen! "Hur tjänns det nu då, RÄÄKAN?" Blev han inte ledsen?

Översättarhelena sa...

Gjorde han det? Kände sig som räkan, alltså?

David sa...

Hehe. Du ar inte fran Smaland. Du ar fran Goteborg.

Linuxtjej sa...

Såg förresten "The Piano Teacher" nyss på SVT2. Underbart nattsvart film. Tycker dock att våldtäktsscenen var lite väl lång och jobbig. (inte jobbig dålig utan jobbig bra).
Skådespelerskan i filmen var fantastisk. Finns det några fler filmer med henne som är bra? Är novis på franska filmer.

Anonym sa...

Linuxtjej: du borde bli medlem på filmtipset, www.filmtipset.se, där får du reda på exakt sånt som du undrar över.

Emma sa...

Tobias: Nja, jag stiftade ganska nyligen bekantskap med uttrycket och har stulit det några gånger sen dess - men jag kan inte påstå att jag har stenkoll på hur det uppstod eller hur hela vitsen gick... Hade hoppats på att någon annan kunde hjälpa till. :) En snabbgoogling gav inga tillfredsställande svar.

Anton: Nej då, jag frågade hemskt snällt.

Översättarhelena: I sådana fall skule jag aldrig få veta det, han är ju politiker och har övat in sitt stoneface, eller i det här fallet skrattvoice.

dexo: jag har ordvitsar i blodet, så det kan lätt vara så.

linuxtjej: För all filmrelaterad info är imdb.com världens bästa sida, och sidor som filmtipset är ett bra komplement. Jag har nog inga jättebra tips på Huppert-filmer, är inte så förtjust själv.