fredag, april 06, 2007

drama, köttsallad och ett minimysterium

Är det inte alldeles fantastiskt att man på en och samma dag kan få allt från ilskna mail från 300-fans som tycker att jag i framtiden ska hålla mig till dramafilmer till kommentarer apropå absolut ingenting som lyder

HEJ EMMA!
Du borde testa rysk köttsallad. Ungefär som en blad sallad fast man har i kött från ungefär sex stycken olika djur. Skivor. Blandat.
--

Såg förresten nyss om DaVinci-koden - som inte alls var lika värdelös som första gången jag såg den.

14 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Och då gav du väl ändå 300 en trea om jag inte minns fel?
Lite väl generöst i min smak.
Well, smaken är som rumpan.

Anonym sa...

Bra, Da Vinci-koden (Eller Da Vinci Koden som SF så snyggt döpte den till) förtjänar verkligen lite upprättelse efter alla dåliga recensioner. Så dålig är den faktiskt inte utan en riktigt skaplig och spännande jakthistoria.

petter sa...

Kolla in senaste South Park. En parodi på Da Vinci koden som bevisar att det första påven egentligen var en kannin.Där av den höga hatten. Man måste ju gömma öronen nånstans....

inanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Men, den är fortfarande sämre än Da Vinci-Kådisen. Visst?

Emma sa...

Inanna: Jag tog bort din kommentar, jag har ingen lust att tipsa om ditt inlägg eftersom du i mina ögon både överreagerar kraftigt och begår ett brott mot PUL.

Saom: Yup, jag gav den en trea.

Petter: Kolla inte in Epic Movie. Den "parodierar" också Da Vinci-koden och misslyckas rätt hårt.

Alx: Självklart. :)

Anonym sa...

Köttsallad är faktiskt en skånsk delikatess – liksom äggberg (hela, kokade/skalade ägg inlagda i aladåb).
Try it, you might like it.de

Anonym sa...

Man fick precis vad man förväntade sig när man gick och såg 300 (svettiga män i blöjor som slåss) - men varför gick de lös så jävligt med slow motiongrejen?
Jag kan förstå deras tanke med att ha slagsmålscenerna i slow motion - men allt det andra? Vad var poängen?
Folk som går i slow motion till ett möte, folk som har sex i slow motion, orakel som får epilepsianfall i slow motion, barn som leker i slow motion, etc.
Jag är förvånad över att vi inte fick se Leonidas äta äpplet i slow motion (och att han inte avslutade det hela med nån het one-liner i stil med "THIS is how we will treat our enemy *smaskar ljudligt på äpplet och sväljer det*".

Anonym sa...

jag fattar inte det här med att man måste verifiera sina bloggkommentarer med en jävla kod. ibland är det en sifferkombination och ibland bokstäver. sen händer det accassionnally (eller hur det nu stavas) att man måste räkna ut ett tal. vad har det med saken att göra? vad är det man verifierar? varför gör vi det utan att ifrågasätta det? det måste vara ett slags test som it-nerds i vita rockar gör för att se hur långt de kan dra det eller för att räkna ut hur många okritiska dumskallar det finns som bara fortsätter göra det. i vilket fall så stör jag mig på det. och det var inte det jag skulle skriva om i första taget. man kan säga att det stal energi.
min kontenta och avsikt var:
1. köttsallad låter mäktigt och komiskt.
2. på tårtbuffén på steinbrenner får man även soppa och bröd innan man hugger in på tårtorna.
3. vad menar du med back in the
hey-day?

ps. jag tänker inte ens börja kommentera att du a) inte avfärdar davincikoden som nonsens och b) inte gillar 300 bara för att den är soft. säger som phil collins sa "cant we just agree that we disagree".
love /n.

Emma sa...

Dexo: Äggberg säger du? Kanske. I England åt jag något som hette Scottish eggs, alltså kokta ägg inbakade i kött i en liten boll. Helt ok. Tydligen designade för att man skulle kunna ta med sig dem i fickan, ner i gruvan och äta dem som lunch. Svårare med äggberg kan man tänka sig.

Bobby: Haha!

Navid: "vad menar du med back in the hey-day?" Alltså, när man fortfarande kunde hitta tårtbufféer. Harinte sett till någon på väldigt länge.

Och a) det var inte lika mycket nonsens vid en andra genomtittning. b) inte gillar och inte gilar, jag tycker den är helt ok. sevärd men inte mer. en trea alltså.

eff sa...

Först läste jag att du fått klag angående 300-rec'en, sen läste jag fel och "köttsallad" blev "köttskallar".

Blev väldigt karmiskt förbluffad innan jag läste rätt.

Rollx sa...

Det är upp till var och en att tycka att filmen 300 var superbra ! eller bara skit !. Personligen tycker jag att den var ok.

Kanske det passar bra ? att man äter da müsli när man kikar på da Vinci koden. Gud så dåligt !. :)

Översättarhelena sa...

Är det inte en klassisk paradox? Andra gången man ser en dålig film har man ju väldigt låga förväntningar, så då blir man ju lätt positivt överraskad.

Emma sa...

Jo, så är det nog. :)