torsdag, april 05, 2007

jag, ett klantarsel

Ponera att du sitter och funderar på hur du ska formulera ett giftigt blogginlägg om hur irriterad du blev i morse när du blev uppringd av en person som för tredje gången på en vecka ville ställa in ett möte med väldigt kort varsel (1. dubbelbokning 2. förkylning 3. allergichock). Ponera att någon då ringer upp dig och frågar var du är. Du har just missat ett möte. För första och enda gången du kan minnas. Alltså, bara ponera. Rent hypotetiskt. Åh, skammen. Som tur var skrattade den rent hypotetiska personen bara. (Jag har nog lite mycket att göra just nu. Tre längre artiklar för Varietys Skandinavien-special, veckovisa Aftonbladet-recensioner, Glamour-deadline och tre dagar i Köpenhamn nästa vecka, en bok att skriva färdigt, plus en halvtid på Filminstitutet. Dra mig baklänges på en jävla släde. Oh well. Bättre än ingenting - vilket det nästan handlade om för några veckor sedan - såklart.)

Glad påsk!

--

Apropå ingenting slutade jag ge ljug-anledningar i typ 23-årsåldern när jag ringde min dåvarande chef (på ett gränslöst underbetalt jobb btw) och av outgrundlig anledning sa att jag var sen till jobbet för att "mina föräldrar blivit rånade på sin semester" och att jag "var tvungen att hjälpa dem spärra kort och grejer". Två timmar senare ringde mina föräldrar och hade blivit bestulna på allt de hade i sin bil. Jag har fortfarande en känsla av att det var mitt fel.

--

Förresten, en annan sak: Häromkvällen när vi var ute och gick gick vi förbi ett ställe - kan det ha hetat Norrport? - och såg en tuschpennetextad skrynklig skylt i ett hörn av lokalen. Det stod Obs! Detta hörn filmas live på internet. Någon som vet något om det här? Är det ett skämt? Är det på riktigt? Var ser man då det helt öde hörnet på nätet?

EDIT: Det var ju inte så svårt. Givetvis fanns det en MySpace-sida.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fan. Jh jar fylldyslexi, fayyar ingt ab ditt inlägg. jaja. sov gott emma. sov gott.

Rollx sa...

anonym. Har du fest eller ?. :)

Anonym sa...

för några månader sedan började jag fascinera mig för tårtbufféer vilket kort och gott går ut på att man får äta hur mycket tårta man vill för ett fast pris. notera att jag ärvt min fars ämnesomsättning och kan sätta i mig vad som helst kilovis och ändå inte gå upp ett gram. fortsätter:
på café villerkulla i göteborg, ungefär vid jazzhuset har de tårtbuffé. det var den första jag testade. senare visade sig att steinbrenner och nuberg vann hur lätt som helst.
i det bakersta rummet på caféet fanns i alla fall två skyltar. första löd:
" du får inte dela med dig av din buffé till din kompis. vi har en monitor i köket. vi ser dig."
den andra löd:
"du får inte utföra grupparbeten i det här rummet. detta är inget klassrum."

Anonym sa...

HEJ EMMA!
Du borde testa rysk köttsallad. Ungefär som en blad sallad fast man har i kött från ungefär sex stycken olika djur. Skivor. Blandat.

Emma sa...

navid: Ha ha! Back in the heyday var jag lite av en bakelsebufféspecialist själv. På Café Opera kunde man äta hur mycket som helst för 70 spänn vill jag minnas. Jag kan förstås ha drömt. Men nu har jag inte stött på någon bakelsebuffé på länge. Jag kanske måste söka mig till Göteborg.

Anonym: Köttsallad? Apropå vaddå? Nu blir jag... lite konfunderad och nyfiken. Och köttsugen.

Anonym sa...

Och feeden från Norrport hittar du här:
http://www.norrport.se/

Jag bor granne men har svurit att inte gå in där, mest för att de har underrubriken "Ditt andra hem".

Emma sa...

Aha! Vad spännande! :)