lördag, april 21, 2007

Vårrullen

Har tillbringat dagen (med en lätt huvudvärk) ute på filmfestivalen Vårrullen. Åh! Det är ju sånt här jag vill pyssla med hela tiden, träffa unga filmare, se ung, svensk kortfilm och peppa och tipsa. Administration är... inte riktigt lika kul. Oh well. Det finns så mycket filmare som är så sjukt bra, jag blir alldeles tårögd av att få vara med och se och fira deras första filmsteg.

--

Med i bilen ut var en kille som åkt runt och spelat på ställen över hela landet. Han kallade Balders Hage (som kom upp pga att jag ville ventilera mina Cliff Barnes-upplevelser) för "helvetet på jorden", och "den värsta plats han varit på". Balders Hage, som alltså är träladukomplexet dit man åkte två mil i fyllebuss från Älmhult för att förlusta sig (dvs spy, gråta, dricka hot shots och aldrig bli uppbjuden) är också den enda plats där Alexander Bard enligt egen utsago känt sig mobbad. Ni förstår ju.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har för mig att Växsjö-tv gjorde ett reportage om stället för ett herrans år sedan (Unga Tvåan? Metropol? ... oj, upptäckte precis att Jan Trolin gick bort i mitten av nittiotalet ... det hade jag missat totalt, sorgligt). Så jag har hört om det.

Antar att Pigalle i Nässjö var min uppväxts motsvarighet. Har dock aldrig riktigt förstått hur någon kunde döpa ett ställe som bland annat anordnade högstadie- (och mellanstadie?) discon utan att någon brydde sig. (Fast jag får väl tänka om när ett Disco De Wallen invigs, typ.)

Ok, det är möjligt att Nässjös fastighetbolag heter Pigalle eller något liknande. Och ok, det är möjligt att Parisstadsdelen är känd för annat också. Men det är pricipen!!

(Balders Hage i Alingsås är för övrigt en rätt mysig affär...)

Jag kanske ska sluta skriva nu samt gå å lägga mig.

Anonym sa...

"ett herrans år sedan" --> "en herrans massa år sedan"

Anonym sa...

Vad är en Cliff Barnes-upplevelse?


Jag blir också jätteglad när jag ser nya kreativa lågbudgetfilmare ... och fruktar den dagen då de börjar göra film för 50 miljoner och låses upp i beroenden kopplade till budgeten :-/

Emma sa...

dahnielson: Satt du också klistrad framför de där programmen? De var min enda navelsträng till någon slags cool värld. :) Och Pigalle - vad ska man säga... I Båstad hade de ett tag ett ställe som hette Titanic och hade ett sjunkande skepp som stod ut från väggen i någon slags bisarr skulptur-skylt. Inte för att det alls är samma sak, men ändå.

M: Cliff Barnes är ett ställe på Norrtullsgatan i Stockholm som jag aldrig tidigare hade varit på, men hört rykten om. Mitt första besök häromdagen var lite chockartat och Älmhults-flashback-inducerande. :)

Det var ett... bisarrt ställe med märkligt klientel, märklig menyhumor och mycket udda stämning.

Anonym sa...

Emma: Japp, som klistrad. Hade dessutom en hård crush on Gila Bergqvist ett tag.