fredag, april 16, 2010

veckans recensioner

Rough Aunties

Clash of the Titans

--

I helgen kan man se fler Kim Longinotto-filmer på Zita. Även om nu Rough Aunties lämnade en del övrigt att önska tänkte jag ta mig dit. Se exempelvis Sisters in Law om ni inte redan gjort det!

--

Jobbar undan en massa grejer - krönikor, recensioner, Bang-texter och whatnot - för att kunna vara ledig ett par veckor och landa inför förlossning. Kanske framförallt för att jag verkligen ska hinna fatta vad som händer.

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag tror att Clash är råbra. Överdriven och en massa monster, det är ju det man vill ha! petitesser som skådespel och trovärdighet skall inte beblandas med dylika filmer. Jag tror att man måste blunda för sånt i filmer som den här. Jag är peppad!

Emma sa...

Klart du ska gå och se den om du tror att det är din påse! Berätta gärna vad du tyckte sen.

Martin sa...

Jag tror jag skippar nyinspelningen och ser Clash of the Titans-originalet. Lite trevliga stop-motion-effekter från Ray Harryhausen räcker gott och väl för mig.

Dokumentärer brukar oftast tilltala mig, så jag får väl även spana in Rough aunties. Du sammanfattade förövrigt bra i din recension problematiken med dokumentärer. Ska man betygsätta motivet bakom, vilket egentligen är det som särskiljer genren, eller hur den är uppbyggd.

Emma sa...

Ja, tror du gör helt rätt i att skippa remaken... Berätta gära vad du tyckte om Rough Aunties när du sett den!

En annan Fredrik sa...

Åh, Gyllene skinnet!
Det var en favoritfilm när jag var liten. Har för mig att svt sände den några påskar i rad.
Helt glömt bort den och såg länken till trailern. Fortfarande lika fantastisk.
Tack!

Emma sa...

Jag såg den för första gången häromsommaren och blev väldigt imponerad. Vill se mer!