onsdag, april 28, 2010

15 dagar kvar

Födelsebrevet inskickat. Det går i princip ut på att jag lägger mig helt i deras händer och litar på att de ger mig de bästa råden om vad jag ska göra, hur och när.

--

Tänkte sätta ihop lite skivor idag att ha med mig att lyssna på, som avslappning tänker jag mig lite usual suspects i form av exempelvis Lars Gulin, Hiss till galgen-soundtracket och Jan Johansson. Peppmusikavdelningen är lite mer luddig i kanterna. Ultravox, Tuxedomoon, A-ha, Yazoo, D.A.F, gladdisco?

--

Plöjer Sex and the city.

15 kommentarer:

Jessica Widegren sa...

Hej! Eller 10 dagar eller 28... Rysligt, jag vet. Men nyttigt för alla oss med kontrollbehov tror jag.

Ballad for the unborn med Esbjörn Svenssons trio har jag haft i lurarna när jag har haft bebis i magen. Har känts fint på något sätt.
Lunka på./Jessica

Emma sa...

Ja, det känns onekligen lite som att man är på jour och är beredd på utryckning när som helst...

Tack för musiktips!

Bea sa...

Skivor är ett måste i BB-väskan! Men, hmm, kan tänka mig hur jag skulle sett ut om mannen satte på gladdisco i ett försök att peppa...
Och du gör precis det man ska de sista veckorna när man ska "njuuuta" vilket är omöjligt - men man kan plöja boxar, promenera, laga lite mat och vila när man kan. Låter som att du har full koll. Lycka till!

Emma sa...

Jo, jag tycker själv att konceptet lyssna på peppmusik när man har ont låter lite underligt, jag brukar bara bli knäpptyst och vilja dra mig undan om jag inte mår så bra. Men försöka duger! Rapporterar sedan om hur den eventuella gladdiscon fungerar. Är också mycket nyfiken på hur barnmorskor reagerar på DAF. :)

Tusen tack för lycka till:et!

eff sa...

Machine Heads första skiva tror jag skulle vara kalas. Den är kanske inte så himla jätteglad men väl ösig.

Om du blir på Falling Down-humöret åtminstone.

Nu är det förvisso skittöntigt att återge word verification-ord men här blev det "asibra" och nåt som är asibra kan ju omöjligt vara asidåligt. Å det då va.

Emma sa...

Åh, vilken asibra idé med Machine Head. Kanske kan följa med som Falling Down/plan b-skiva.

Anonym sa...

Min dotter firar 3 veckor idag, och vi hade en 4 timmar lång spellista som vi försökte lyssna på av och till. Men den gjorde mest nytta efteråt, eftersom det under själva födandet nästan kändes som om det var ytterligare en person till i rummet om det var sång på musiken. Det kändes inte helt ok. De instrumentala bitarna funkade bäst.
Vår barnmorska sa vid nåt tillfälle att vi borde sätta på lugna favoriter eller nåt på radion. Förstå horrorn att komma ut till en reklamjingel eller till det vackraste eller vad de nu spelar på denna vidriga kanal.

Emma sa...

Grattis till dottern! Förstår hur du menar med musiken, tänker också lite i de banorna. Reklamradio i det lägt skulle verkligen inte vara någon höjdare...

Isabella sa...

jag tycker du skulle hålla i actors studio på filmhuset. du kan inte bara prata, du har även koll på film.

Emma sa...

Åh, tack för snälla ord! Men, jag tror att Stina kommer att göra ett toppenjobb. Alla kommande gäster är förhoppningsvis inte trassliga fullblodsdivor.

Elli sa...

Jag hade inte märkt om det så stod sju elefanter och trumpetade Oh when the saints, i rummet när jag födde. Var helt inne i det fysiska arbetet med att jobba fram bebisen. Och att vila mellan värkarna... Det går så snabbt mellan dem (känns det som, fast det i början handlade om ett par mminuter) att jag bara ville ha tyst och lugnt.

Anonym sa...

Hmm, har funderat själv över det där med musik. Hade faktiskt en mardröm om min förlossning där någon spelade Benny Hill-låten i bakgrunden! The horror! Jag tror att jag har bestämt att det inte kommer att funka med någon musik för mig, jag baserar det på alla gånger jag försökt jogga med musik i lurarna och i princip ägnat rundan åt att trycka på forwardknappen....

/Erika

Emma sa...

Hmmmm. Jag blir mer och mer inne på att köra musiklöst - men tar nog ändå med mig några skivor fö säkerhets skull.

Elli: Av någon anledning hade jag just Oh when the saints i huvudet hela dagen häromdagen...

Erika: Haha! Vore verkligen en mardröm att föda till Benny Hil-musiken. Hu.

simon sa...

Jag tipsar om barnmusik, den bästa gjordes nog ändå på 70-talet. Jojje Wadenius etc, du känner säkert till det mesta.

Emma sa...

Det har faktikst blivit en hel del Jojje på senaste, väldigt fin musik!