tisdag, april 06, 2010

Collateral MurderLäs Johan Wirfält om videoklippet - där 12 till synes försvarslösa människor kallblodigt skjuts ner av besättningen på en amerikansk Apachehelikopter - som släpptes på WikiLeaks tidigare idag.

9 kommentarer:

Fredrik sa...

Egentligen är det ju gamla nyheter. Men det är ju bra att det kommer fram. Jag har läst att de som gillar dessa mord klagar på att det inte var någon pil som visade reuterfotografen som blev nermejjad. De kom från bussen i klippet.Eftersom ingen pil pekade kunde de ju itne veta vilka de inte skulle skjuta på. öööh

Men alltså, ingen är väl förvånad varken över bombhögerns argument eller över förbrytelsena? Kriget startades på grund av en lögn. Weapons of mass destruction.

Gabh sa...

De borde bara lämna. Det kunna värken blir värre.

Emma sa...

Nej, att civila dödas, misstag begås och för jävliga saker händer i krig är naturligtvis inga nyheter. Men att man tidigare påstått att de som dog vid just det här tillfället dog i stridigheter är ju att skarva en smula på sanningen hur man än ser på saken.

Simon sa...

Tänk om det var mina barn som satt i den där bilen.....Ibland kan jag tycka att den sortens resonemang är lite underskattade.

Emma sa...

Jo... För mig räcker det iofs bra med att tänka att det är någon annans barn, eller civila öht som sitter i den där bussen.

Fredrik sa...

Som du säger: det ska fan skarvas ordentligt om man ska få detta till strid. men jag ser frågorna som utredarna ställer: Är du säker på att ingen av de som sköts var beväpnad eller hyste antiamerikanska tankar?

öööh

Emma sa...

Galet.

Fredrik sa...

Jag ska släppa detta ämne, snart. 8)

http://fredrik-d.blogspot.com/2008/01/jounalister-och-deras-trovrdighet.html

Intervjun i detta inlägg har ägt rum på riktigt. Det jag skrev här ovanför låter idiotiskt. Men, det har alltå hänt... Man behöver bara läsa frågorna och svaren,
.

Emma sa...

Ja, att den typen av intervjuer hårdvinklas för att passa in åsiktsmässigt är ju inte helt ovanligt...