söndag, september 02, 2007

feeling a tad bit blah

Coming home-citatet jag har hemma på väggen påminner lite om det senaste fantastiska Nietzsche-citatet hos Mannen utan egenskaper.

--

Apropå Coming Home och Jane Fonda: När jag intervjuade Hard Core-författaren Linda Williams satt hon och skrev ett helt eget kapitel om Jane Fondas orgasmer. Håll utkik efter dem i t ex Klute - en smart snut, Barbarella - och Coming Home.

--

Jag knarkar L word.

17 kommentarer:

Jenny sa...

jag knarkar också L word. tack gode gewd för tv-links..

Kajanus sa...

Är L Word verkligen något att ha? Har inte riktigt förstått det än. Men jag knarkar Scrubs, det är helt fantastiskt.

Ang Mike Binder, ojämn sa du? Intressant. Det verkar vara först nu han kommit in stort. Han gjorde ju en film med Ben Affleck mellan just Upside och Vänner för livet.
Den hade jag helt missat.

pådessaben sa...

Du har länkat till fel Linda Williams i wikipedia - det finns två. Linda Williams med Hardcore with University of California, Berkeley, och Linda Ruth Williams vid University of Southampton som forskar om erotiska thrillers (thrillrar? hur böjer man det på svenska?). Linda Ruth skriver också i Sight and sound har jag för mig. Tack annars för en utmärkt blogg, förresten!!! Följer ofta dina länkar och detta är enda gången jag sett något fel, så jag hoppas du inte uppfattar mig som gnällig besserwisser-typ.

Anonym sa...

Mike Binder inte ojämn.

Upptäck Coup de Ville!

Emma vet du hur man får tag på Coming home? Har velat se den otroligt länge.

Sam

Niklas sa...

Hallå Emma! Fondacitatet är ju perfekt! Vilket sammanträffande! Det skulle jag också behöva sittandes ovanför min spegel för att påminna mig om vad jag själv ser och vill vara.:) Din tavla inspirerar därför till några ord Musil levererar på samma tema. Kanske inte lika vasst, men dock passande. Får jag hoppas.:)

Passar på att säga att idén till din mammas födelsedag är helt underbar och jag tvivlar inte på att hon kommer att bli riktigt, riktigt glad.

sunvalley sa...

Barbarella är för skön. Men Jane Fonda är alldeles för tråkigt pretentiös för att hamna högt i min bok. Jag har lite svårt för företeelser som befinner sig där man förväntar sig att de ska vara.

Emma sa...

Jenny: Jag är så efter att jag kör med att köpa gamla hederliga dvd-boxar. :)

Kajanus: L Word är ojämnt - men helt fantastiskt bra när det är bra.

Man about town har jag inte heller sett...

pådessaben: Tusen tack för rättningen! Jag kollade inte så noga...

Sam: Coup de Ville får jag för mig att jag sett - men blir nyfiken på att se om den! Jag köpte min Coming Home i Filmbutiken på Filmhuset i Stockholm - så den finns ju utgiven på dvd i alla fall.

Niklas: tack för ännu ett bra citat! Och ja, mamma blev jätteglad.

Sunvalley: Hon tillhör kanske inte mina favoriter heller egentligen, men pretentiös vet jag inte riktigt om jag tycker att hon är? I vilken film tänker du på då t ex? Blir nyfiken.

Kajanus sa...

Ja, rollistan i L-word är ju över förväntan faktiskt.
Du är ingen Gillmore Girl va? =)

Man about town ja, Affleck och Tyler. Kan vara lika skrämmande som bra med andra ord : )

sunvalley sa...

Inte i filmerna, utan i verkligheten. :P Jag har lite svårt för politiskt engagemang hos kändisar. De är oftast, för att inte säga alltid, inte speciellt insatta. (Och som Trey Parker och Matt Stone en gång noterade i en intervju så tycks Hollywoods kändiskrets följa ett visst åsiktsmönster som varierar med åren.) Sedan är det en annan sak om de har rätt eller inte. Har de rätt så är det antagligen av fel anledning. Team America är en ganska klockren parodi på just detta.

Emma sa...

Kajanus: Nej, jag är ingen Gilmore girl-tjej. Men jag kanske skulle kunna bli?

Sunvalley: Det är ju inte som att Trey Parker och Matt Stone inte är politiskt engagerade. ;)

Jenny sa...

Gilmore girls är ett fabulöst knark! Det bekräftar och underhåller, mycket bra mycket bra. Arm och fattig som jag är blir det att streama halvbra kvalité via internet och snylta på kompisarna när de lyxar till det med boxar..

Kajanus sa...

Ja, jag tror faktiskt det. Jag har sett alldeles för lite, men såg att säsong ett finns på rea så jag täntke impulsköpa det, det som talar i dess favör är ju dialogen (som verkar fantastisk i all sin småstadsidyll).

Ang. Trey och Matt. De skrev ju en lista på de värsta politiska figurerna de visste och etta på listan kom Michael Moore :).

Dexo sa...

Ursäkta, men man ÄR faktiskt bara vad andra projicerar.

Lars Johansson sa...

Det skulle stå Jane Fondas organismer. Papperet tog slut för Linda Williams.

sunvalley sa...

emma: Men det finns politiskt engagemang och politiskt engagemang, och Fonda och Matt & Trey befinner sig vid varsin ände. :P

kajanus: Den listan skriver jag gärna under på. Hrm. ;)

Emma sa...

Dexo: Jag måste helt clearly skaffa mig nytt umgänge.

Lars: Hoho.

Sunvalley: Jo, förstås. Jag har haft Fondas självbiografi hemma ett bra tag, kanske ska sätta tänderna i den snart ändå.

Magnus sa...

dagens citat: "En tjej med stora bröst får inte lyckas" - Emma Andersson frösöker bli ánsikte för "antiblondinrasismen"