lördag, september 22, 2007

Få saker irriterar mig mer än artiklar som den i dagens DN om "kvalitetsfilmen". (Finns inte på nätet än.) Come on, people. Det har sagts tusen gånger förut, men det verkar inte gå in: Film - av alla sorter - har aldrig någonsin varit så lättillgängliga som de är idag. Det är bara det att det inte funkar så bra på bio. (Att DN dessutom i sammanhanget kallar Järnets Änglar för en av höstens kommande kvalitetsfilmer är lite udda.)

10 kommentarer:

Daniel sa...

Lägg gärna upp en länk om den kommer upp på nätet sen. Låter intressant

Mårthen sa...

Men nog finns det väl fortfarande vissa filmer som man argumentera för att se på bio? De med riktigt häftigt bildspråk, som gör sig bäst på en duk av jätteformat, där inte ens den största av hemmaplasmor gör någon rättvisa.

Dexo sa...

Men döh är du förvånad eller?
DN!!!

Anonym sa...

för att nämna ett tidigare inlägg så är jag faktiskt lite nyfiken på hur många av filmerna i "1001 filmer"-boken Emma "snygg" Grey Munthe har sett ; )
Jag hade sett lite drygt 300 st. med andra ord är det en bit kvar.

Anonym sa...

Kommentar om nya filmkrönikan? Alltid intressant att höra vad de som faktiskt vet vad de talar om tycker. Själv är jag mycket skeptisk.

Emma sa...

Daniel: Den är av oklar anledning fortfarande inte uppe. Märkligt.

Mårthen: Den typ av film som jag hellre ser på duk än hemma är storslagna filmer, som tex Transformers. Den filmer som de antagligen syftar på i texten, ser jag lika gärna hemma - eftersom "kvaliteten" i dem väldigt sällan ligger i det visuella. Om man alltså generaliserar grovt.

Dexo: Nej, egentligen inte. Eller jo, på att de aldrig tröttnar.

Anonym 1: Oj, det vet jag inte - men det är förmodligen något jag kommer att ta reda på någon gång inom en snar framtid när jag har lite tråkigt.

Anonym 2: Jag tänkte se några avsnitt till innan jag uttalar mig, om jag ens gör det då.

Anonym sa...

Nils-Petter Sungren sågade nya filmkrönikan ganska friskt och mycket stämde. var lite som ett barnprogram..

Dexo sa...

Hallå -- DN lever på att äta sin egen moral. Vilket dom kommer fortsätta med ända tills dom dör (vilket dom snart gör, ge dom 15 år till).

David sa...

Ditt inlägg blev citerat i dagens Göteborgs-Posten. Citatet de valde löd:

"Filmer - av alla sorter - har aldrig varit så lättilgängliga som de är idag. Det är bara det att det inte funkar så bra på bio."

Ett lysande inlägg i kvalitetsfilms-debatten som lär fortsätta och fortsätta och fortsätta etcetera

Emma sa...

Dexo: Läser jag en aningslös artikel till om kvalitetfilm i DN eller någon annanstans där Folkets bio - som verkligen inte plockat hit så väldigt mycket bra på länge - exploderar jag över frukostbordet.

David: Åhå! Tack för tipset. Försökte hitta på nätet, men hittade inget.