tisdag, april 07, 2009

Programmet på Drömfabriken klart!

Gå in på sfi.se/dromfabriken och kolla in hela rasket! Vad tycker ni? Bra? Dåligt?

12 kommentarer:

Lisa sa...

Ser helt grymt ut! Synd att jag inte kan komma till Sthlm den helgen...

Emma sa...

Vad trist att du inte kan komma & vad kul att du tyckte det såg bra ut! :)

entx sa...

Christine Vachon är min nya idol, jag skäms att jag inte kände till henne för två minuter sedan.
Jag börjar dessutom nästa gråta för att jag inte kommer ha råd att gå.

Tomas_Timelock sa...

De svenska "dragplåstren" känns ganska bleka i jämförelse med Christine Vachon, undantaget Mattias Bergbom kanske. Snabba Cash pratet känns tex som den passat bättre på Göteborgs Filmfestival. Även lite mycket filmvisningar. Diskussionen om Talangutveckling ser jag dock fram mot. Fredagen verkar helt klart vara den starkaste dagen. Kanske kommer upp bara över dagen. Men förra årets program var helt klart mer lockande.

Emma sa...

entx: Jooo, klart du har råd! Gå ett par gånger mindre på bio, ät nudlar och knäckbröd så har du sparat ihop 200 kronor för tre dagar, plus en hundring för Vachon.

Tomas: Om jag inte missminner mig kom du inte förra året? ;)

Hoppas i alla fall se dig på Drömfabriken i år!

Lite nyfiken, utveckla gärna: På vilket sätt hade manussnacket kring Snabba cash passat bättre på Göteborgs filmfestival? Och hur då menar du "lite mycket filmvisningar"? Vad hade du hellre sett istället? På vilket sätt var förra årets program mer lockande?

Tomas_Timelock sa...

jo. Jag var visst där förra året. (du kan fråga Martin, han kan intyga haha...). ;-)

Linda Araonsson var höjdpunkten den gången. Men även seminariet om klippning var bra. Work in progress på Kärlek 3000 och Ebbe the movie var också roligt och givande.

Var där en hel vecka då. Kombinerade det med massa olika givande möten.

Manussnacket kring "snabba cash", känns som ett sådant där "mellan projekt" som det ofta foksueras på vid GBG filmfest. Upcoming regissörer med projekt som har potential att bli stora i Sverige, men knappast internationellt. För mig är det lite mycket klubben för inbördes beundran. Något som jag tycker oftare återkommer på GBG filmfest, men som drömfabriken varit duktig på att undvika.

Drömfabriken känns som en mötesplats och en arena för de som både har större kreativa ambitioner och/eller mer internationell erfarenhet än att göra adaption av svenska bestsellers för den svenska marknaden.

Personligen ser jag även drömfabriken som lite av en motpol till filmskolorna med mer inriktning mot independentprojekt, informativa seminarier osv - än att de ska fungera som en förlängd arm och visa de filmer som redan ingår tex satsningar från skolor, SFI, SVT, Fiv osv.

//tomas

Emma sa...

Ahhh. Då har vi bara olika smak. Manusdoktorer tycker jag känns hyfsat ohett överlag - men hey, that's just me.

Vad gäller Snabba cash kan jag inte riktigt hålla med dig - jag tycker snarare att det vore kardinalfel att INTE ha med den. Daniél är otroligt inspirerande när han snackar om sina projekt, och har massor av bra råd till unga filmare.

Drömfabriken ska ju handla om både independentprojekt och större satsningar - och när jag kollar på programmet kan jag knappast känna att vi är en förlängd arm för just någonting alls. Många mindre produktionsbolag snackar om sina projekt, 9x3-gänget dyker upp, Fuerteventura har gjorts för en miljon med en digital stillbildskamera, och vad gäler internationella ambitioner kommer Måns Mårlind och Björn Stein och snackar Hollywooddebut och vi har med folk som vunnit internationella Emmys och blivit nominerade till spelvärldens motsvarighet till Oscar, plus att vi har med Daniel Eskils som skrivit kontrakt med Partizan.

Lusläs programmet och återkom. :)

Tomas_Timelock sa...

Har läst programmet noga, men står fast vid min åsikt. Men jag går som sagt mer igång på lite så där nerdiga saker som manusdoktorer, produktionsekonomer, immatrialrättsjurister eller dyl då... ;-)

Robert McKee seminariet som ordnades av Axess i höstas är fö bland det bästa föreläsning jag varit på filmsammanhang.

Överlag kan man väl säga att jag helst går på seminarier som beror alla aspekter av filmbranschen som inte är direkt relaterade till produktionsfasen - så som utveckling, efterproduktion, försäljning, distribution, marknadsföring, adiminstration osv. Produktionsfasen får sådant enormt fokus på alla festivaler och media och det är i verkligheten en så sjukt liten del av en films liv.


Sedan beror det väl iofs lite på att jag inte heller fattat hypen med Mårlind/Stein eller Espinosa. Men dom har ju uppenbarligen något där som uppskattas av andra. Jag har dock inte riktigt förmågan att se vad det är. Men jag fattar att man måste ha dragplåtser som unga filmare kan relatera till.

Men som sagt kommer förmodligen upp över dagen på fredagen.

//tomas

Emma sa...

Väl mött på Drömfabriken!

Alexander sa...

Läste programmet dag för dag. Jävlar vad bra det ser ut! :D

Anonym sa...

Ville ha Lukas M. Besviken.

Emma sa...

Alexander: Vad kul! Kommer du dit?

Anonym: Du ville BARA ha Lukas Moodysson?