lördag, april 04, 2009

lördag 4 april

Igår kväll runt klockan elva blev programmet till Drömfabriken helt klart. Det är såinihelvetejävlabra. På riktigt. Släpps på måndag.

Idag har jag varit ute och nosat vårasfalt i luften, fått ett par fräknar, hällt i mig tantkaffe (kaffe med kaffegrädde och socker) på uteservering och har till och med djupandats ett par gånger. Nu tänkte jag få tillbaka lusten att blogga och läsa andras bloggar, sluta skriva stackatomail med korthuggna meningar och svara på de mail jag inte hunnit svara på alls. Umgås med folk. Se lite film igen.

Nu: ner i soffan och se My so called life. För första gången faktiskt.

Imorgon: researchbonanza.

På måndag: Intervjua en av Sveriges mest intressanta filmarbetare, vara med på filminspelning. Och, få göra en intervju som är mellan 20 000 och 40 000 tecken lång. Yay! En trevlig bieffekt av detta: ska få åka tåg! Sex timmar av ingenting annat än att läsa och sova! Yay igen!

--

Det var ju ett par veckor sen nu, men: Austin var helt fantastiskt! Fantastisk stad, fantastiska människor, bra stämning. Man kunde äta på biograferna! Henry Selick och Robert Rodriguez-snacket om 3D i synnerhet och deras filmande i allmänhet var fantastiskt. Man kan säga vad man vill om Rodriguez filmer, men att hans sätt att arbeta inte är inspirerande är inte en av dem. (<-- Inte en helt fungerande mening, men ni fattar.) En kväll var jag en av 49 stycken som klämde in sig i en husbil och hamnade på en efterhemmafest där det spelades dragspel och jag stod och pratade Låt den rätte komma in med en mycket skäggig Texas-bo på en garageuppfart. Sjukt exotiskt.

Det borde dyka upp någon slags videodagbok från Austin på SVTs Film & drama-sida inom kort.

--

Lyssnar på Röyksopp.

7 kommentarer:

Ville sa...

Emma! Har du lagt ner din bok? Den som verkade så sjukt intressant. Vad har hänt?

Lars Johansson sa...

Kommer Mats-Helge till Drumfabriken?

Gabh sa...

3D är verkligen bra nuförtiden, men enligt min lillebror har Sky släppte holgrafisk (!) tv i storbrittanien, så jag tror inte att det ska överleva så långt. Om Murdoch är inte alldelles för girig... jag tar det tillbaka :O

Sebastian Lindvall sa...

Rodriguez är en fin förebild för alla ambitiösa amatörer och indiefilmare! Ofta är bonusmaterialet mer intressant än filmerna i hans DVD-filmografi.

Magnus sa...

Jisses så långt! Finns väl bara ett magasin i Svedala som publicerar reportage av den längden – kan man se fram emot filmrep i kommande nummer av Filter?

Julia sa...

Sitter och tittar på programmet och förbannar att jag jobbar torsdagen och fredagen.

Emma sa...

Ville: Lite lagt på is har det nog blivit. Har inte hunnit...

Lars: Nej. Men det hade varit kul!

Gabg: 3D nuförtiden, när det görs bra och man får se med de riktiga proffsbrillorna är riktigt bra!

Sebastian: Håller med!

Magnus: Nix, inte i Filter.

Julia: Fejka sjukdom! Ta ledigt! GÖR något! :)