måndag, februari 23, 2009

Vart är världen på väg?

Ni söker er hit, förvirrade inför Oscarsgalan, och vad hittar ni? Bilder från ett parkeringshus och en veckogammal bloggpost. Oh well. Inspirationen har inte varit på topp på senaste, och det i kombo med jobbmängden blir en ganska dålig kombo för alla inblandade. (Mest för M misstänker jag.)

Finns väl inte så mycket att säga om Oscarsgalan som inte redan sagts, men: ovanligt bra, oväntat roligt (drömde jag, eller var det ett väldigt roligt scientologskämt inkastat där någonstans?), lagom sentimentalt och känslomässigt, jag både skrattade högt, bölade och skämsmaskade - Aniston vs Jolie aaargh - och det var på det hela taget inte så outhärdligt tråkigt som det kan bli mellan varven. Det faktum att en tramsig sak som Slumdog blev storvinnaren orkar jag inte ens kommentera.

--

Jag laddade inför Oscarsvakan med att följa med mina föräldrar på flamenco på Södran. Där dansade en Drexl-liknande man flamenco i en illasittande grön kavaj medan han höll på att tappa byxorna och en multikultitant på min rad klappade vad hon trodde var flamencotakt högt hela uppträdandet igenom. Jag tyckte att det hela var oproportionerligt jobbigt och fick svettningar. Men musikerna var bra.

--

Annars: tjejen i kassan på 7 Eleven sa Ska du ha det lite mysigt? när jag lassade upp godis, chips och dip för sex, sju pers på disken. Jag tänkte svara Ja, antingen det, eller jävligt omysigt, men sen började jag yra om Oscarsvaka tills det lät som en bortförklaring och att jag verkligen skulle hem och hetsäta, så det slutade med att jag bara log och la huvudet på sned.

14 kommentarer:

Magnus sa...

Scientologskämtet var ingen dröm, Tina Fey och Steve Martin levererade det och många fler guldkorn!

Anonym sa...

Oj har galan redan varit!? Och en fråga som kan svaras med en enkel google-sökning men jag vill belysa hur härligt pretto jag är som inte ägnat Oscarsgalan en endaste tanke; fick Rourke priset för bästa manliga huvudroll?

magnus (den riktiga) sa...

Slumdog Millionaire är INTE larvig! Hur kan man tala så illa om en film där ett liiitet barn förblindas av syra (låt oss ana saltsyra, den värsta syra som går att få tag på om man bortser från flytande kväve. Jason X någon ...) Att fälla dylika kommentarer är att sparka ett litet indiskt bar hårt i magen. Tänk dig för! Av mig får filmen 10 pesetas av 10. Mycket bra!

Magnus sa...

Brooks: Nope, han snubblade på mållinjen mot Sean Penn, men det var troligtivs en tight fight.

magnus (den riktige): Flytande kväve är ingan syra...? Fast det kanske var poängen, har inte sett Jason X än.
Uppskattade också filmen, åtminstone mer än vad jag trodde jag skulle göra när jag läste om upplägget.

Sally sa...

Slumdog är galet överskattad. Skulle gissa att prisregnet beror på lika delar exotism och dåligt samvete. Men bra gala. Tina Fey var bäst!

Anonym sa...

Slumdog var väl ok, lite väl krystad och "uppgjord" för min smak, men folk verkar ju onekligen tycka om den. För övrigt tycker jag, liksom Orvar, att det blev lite för mycket att ge Heath Ledger en oscar. Jag tyckte Josh Brolin var helt suverän och förtjänade priset, men vafan. Annars var det ju sjukt roligt att Kate äntligen vann, hon förtjänade det och verkar dessutom, att döma från intervjuer då, vara en ganska genuint bra människa. Det var även jäkligt kul att Sean Penn vann, tyvärr tror jag inte direkt de som borde se Milk är de som ser den...

Anonym sa...

Winslet vann. Big surprise... Not. Hennes inhopp i Extras blir ännu roligare nu när strategin gick igenom på riktigt.
http://www.youtube.com/watch?v=cEnjiGwVw6o
Så kul. /J
PS. Jag fick precis "peniz" i min ordverifiering. Helt seriöst. Det var ju också ganska kul.

Anna Nio sa...

Fröken Gray, du som jobbar med det häringa filmmediet: har du någon aning om när eller ens ifall "Departures" ("Okuribito") kommer att få svensk premiär? Det känns mer troligt att den kan släppas internationellt i och med vinsten, så jag håller tummarna för att få se den.

Emma sa...

Anna Nio: Oj, jag vet faktiskt inte. Har inte hört något om att något svenskt bolag köpt in den. men det lär de väl fundera på i detta nu gissar jag.

Emma sa...

Och, Anonym: tack för Extras-länk!

Kim sa...

apropå Anna nios fråga, Har du kanske hört nåt om filmen the Fall med Lee Pace? det här med filmbolag å så varför dröjer det så länge innan filmer kommer på dvd till sverige, inser att det har med biopremiärer att göra oxå men mkt är ju direkt dvd. Å en sista sak till:) varför tas engelsk text bort på dvd, är ett bolag som gör detta men kommer inteihåg vilket, iaf man får bara välja mellan danska norska svenska å finska, om detta beror på nån reigions grej kan man väl skippa att lokalisera så mkt? kanske itne riktgit ditt område men en aning kanske du har? ha'et

Kim sa...

*ursäktar stavfelen:)

Anna Nio sa...

Jag håller tummarna då! Tack. :)

Emma sa...

Kim: Har inte hört något om The Fall heller tyvärr... Och nej, jag håller med, ibland är det obegripligt att det dröjer så länge innan bolagen släpper filmerna. Det där med textningen handlar ju om att man fortfarande köper rättigheterna till olika territorier, som är mycket mindre än region 2-området.