söndag, februari 08, 2009

?

I morgon ska jag prata Frost/Nixon med Malou von Sivers, Ingvar Carlsson och Fredrick Federley. Hur konstigt är inte det?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Du var cool!

Emma sa...

Så bra! Tack! :)

Hans sa...

Bytte Federley åsikt någon gång under snacket?

rolfner sa...

Ojojoj... Säger inte mer men det har inte med DIG att göra...

Emma sa...

Hans: Tihi.

Rolfner: Värst vad du var kryptisk. Tala ur skägget. :)

Tomas_Timelock sa...

Såg slutet (dina rekommendationer). Tycker du "The Apartment" - som förvisso är väldigt, väldigt bra - är bättre än "Bringing Up Baby"?

//tomas

bananananas sa...

hej!
hur var frost nixon? för någon som inte orkar leta upp klippet med dig och gänget. sevärd?

Emma sa...

Tomas: Länge sen jag såg Bringing up baby iofs, men jag tror att mitt svar på frågan är ett rungande ja.

bananananas: Inte det mästerverk det utmålats som här och där, men helt ok. Typisk trea.

Kim sa...

Måste säga efter att ha sett klippet att du verkar vara en väldigt charmig och trevlig person som är kunnig inom mkt. var lite roligt att just du gjort sån efterforskning kring frost/nixon.

Tomas_Timelock sa...

Weird.

Sally sa...

Jag tyckte också att Frost/Nixon var "bara" bra. Lite lustigt att två filmer med dokumentär känsla (F/N och Milk) är nominerade till oscar för bästa film. Any thoughts? Har du förresten någon favorit bland oscarsfilmerna?

Emma sa...

Kim: Haha, tack, vad snällt! Försöker förstås alltid läsa på/kolla in mig på så mycket som möjligt inför recensioner eller snack av olika slag. Ibland skiter det sig i alla fall. :)

Sally: Några av de Oscarsnominerade filmerna har jag inte hunnit/fått tillfälle att se än. Milk är en av dem,. The reader en annan. Annars tycker jag att Slumdog är sjukt överskattad, Revolutionary road sorgligt bortglömd och Benjamin Button var väl helt ok, men inget mästerverk heller.

Sally sa...

Längtar efter att se Revolutionary Road. Ville läsa boken först (mycket bra). Blev faktiskt sugen på Yates tack vare din blogg!

Emma sa...

Vad härligt! Jag har just läst ut Yates Disturbing the peace (FANTASTISK!) och börjat på biografin om honom.

Kim sa...

Hehe, ja det är ju alltid bra att man är påläst.men tyckte du det sket sig i programmet jag tyckte det var ganska bra. jag blev lite förvånad över Ingvar Carlsson, han verkade väldigt trevlig å genuint intresserad av filmerna han tipsade om.Annars är äldre personer kanske lite restriktiva gällande film efter vad jag har upplevt.

Sen har jag bara en liten fråga, vad finns det för filmfestivaler/mässor i sverige. har inte så bra koll på just dem trots att film är mitt stora intresse. Även om jag kanske bör hålla mig till klassisk skönlitteratur och "finkultur" som lärarstuderande :)

Emma sa...

Nejnej, just det här inhoppet gick ju galant - men andra gånger kan det skita sig. :)

Filmfestivaler i Sverige? Du har ju t ex de stora filmfestivalerna i Stockholm och Göteborg, snart är det Tempo dokumentärfestival i Stockholm, och ute i landet finns det olika regionala filmfestivaler. Den 23-25 borde du ta dig till Stockholm och Filmhuset för Drömfabriken, som jag är programansvarig för. Massor av lärare där som använder film i undervisningen, massor av kul folk och intressanta snack! Mer info hittar du på sfi.se/dromfabriken. Hoppas vi ses där!