lördag, februari 14, 2009

Förfluten ensamhet till SXSW!!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Jag lyckades se till att kortfilmen Förfluten ensamhet, som jag tjatat om och länkat till både här och där, visas på SXSW i Austin! Vad glad jag blir! Sitter och grinar! Dansar en liten dans! Många utropstecken!

--

Min The Wrestler-recension hittar ni här.

--

Skrev förresten en liten snutt om Mamets Redbelt på Weird Science.

15 kommentarer:

Gabh sa...

Vill inte se The Wrestler av precis den anledning; man vet ungefär i förvag vad ska hander och att det ska bli smartsamt att kolla på. Precis som Aronovskys andra liniär filmen, Requiem for a Dream; hur någon kunna fundera på att knarka efter de har sett den filmen vet jag inte. Han är bra.

Sally sa...

Blir mycket sugen på the Wrestler. Hoppas dock att den inte är riktigt lika hjärtslitande som Requiem, iaf inte på samma sätt.

Emma sa...

Gabh & Sally: The Wrestler är inte lika plågsam att titta på som Requiem, de är inte riktigt på samma jobbiga nivå. Men jag tror att man ska ta med sig en näsduk eller två till The Wrestler i alla fall.

Andrea Reuter sa...

Hej Emma! Tack för senast, kul att se dig i Göteborg trots att vi aldrig hann med de där glasen vin. Antar att du har sett vad Nils-Petter skrev om din blogg (han verkar inte ha så bra koll på ditt bloggande dock...) och min blogg i sin krönika i senaste Allt om film. Jag har nu skrivit ett svar till honom på min blogg, gå gärna in och kolla på det! Finns på:
http://andreareuter.blogspot.com/

Hörs och ses, kram Andrea

Emma sa...

Oj, nej - det har jag inte sett. Vad skrev han? Är det i numret som ligger ute nu?

Någon som vet?

Anonym sa...

OT: Behandlas inte svensk "action" film jävligt orättvist av kritikerna i förhållande till andra genres? Gangster fick genomgående 1:or. Visst, det är definitivt ingen höjdarfilm, men har ändå vissa kvalitéer som snyggt foto, några bra skådisprestationer, snygga miljöer och spänning här och där. I jämnförelse får Fjorton suger genomgående 3:or. Såg den nyligen och det känns som amatörfilm rakt av. Dialog och skådisprestationer är så pinsamt dåliga att man sitter och vrider på sig. Videofotot är hemskt. Manuset är platt och får Hipp hipp hora och Säg att du älskar mig att framstå som mästerverk...

Grovt Initiativ sa...

förfluten ensamhet var verkligen bra. jublar med dig.

Emma sa...

Anonym: Att genrefilm överlag blir ganska illa behandlat i Sverige kan jag helt hålla med om, men Fjorton suger tycker jag riktigt, riktigt mycket om.

Emma sa...

... och Grovt initiativ: Yaaay, the more jublande, the merrier!

H sa...

Då får man anta att det bara är DN:s recensent som är ute och cyklar när det gäller The Wrestler. Mina förhoppningar är mycket höga!

Emma sa...

Ja, lite var Mårten B nog ute och cyklade den här gången. :)

Anonym sa...

Ursäkta OT igen: Måste fråga, VAD exakt är det du gillar med Fjorton Suger? Är det för att du som stockholmare tycker att det skånska ungdomslivet känns så exotiskt? Kan du med handen på hjärtat titta på filmen och säga att du tycker att skådespeleriet över huvud taget håller en acceptabel nivå?

Respekterar naturligtvis din åsikt. bara nyfiken på varför.

Emma sa...

Nu är jag väl iofs långt ifrån någon stockholmare, kommer från ett ställe mycket mindre än Hbg - och kände igen mig rätt mycket. Och ja, jag kan med handen på hjärtat säga att jag tycker att skådespeleriet bitvis är helt sodding briljant. :)

Emil G. Ryderup sa...

The Wrestler = mindre barnvänlig Rocky Balboa med tuttar och strippor. Inte för att det är dåligt.

Emma sa...

Inte alls. :)