måndag, juli 23, 2007

tre nyanser av Finspång med omnejd
Ahhhhhh. Jag vill åka tillbaka. Jag visste inte att min kropp hade sådana cravings efter att läsa och göra absolut ingenting. På fem dagar läste jag ut fyra böcker: Den som vässar vargars tänder (Man kan inte lägga ner boken, absolut. Men språket? Det känns så märkvärdigt gammeldags, det känns nästan som om Carina Rydberg kommer från en annan planet. Eller är en farbror fångad i fel kropp. Och, jag vet inte, kanske har man sett för många dåliga filmer där incest och människors ondska mot barn varit en lite spekulativt kittlande ingrediens för att tycka att det är så unikt?), Anybody out there (Jag har inte läst chick lit på evigheters evigheter, men dra mig baklänges på en jävla släde vad sugen på mer Marian Keyes jag blev. Jag var helt ledsen när boken var slut. Läs!), Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket (Lika fin som titeln!), Dannyboy & kärleken (Fick den av Daniel innan jag åkte - och det var märkligt att läsa en skönlitterär text av någon man precis lärt känna. Jag satt mest och undrade vad som var sant och vad som hade hänt vem. Hursomhelst, den håller på att bli till ett filmmanus just nu.) Sedan läste jag Hollywoodnumret av Diva och blev helt matt av hur mycket intressanta filmer och människor de skrev om som jag borde hört talas om men inte har hört talas om eller vill veta mycket mer om. Som Michelle Johnson, Itty bitty titty committee, Dorothy Arzner, Mercedes de Acosta, Ethel Waters, Silas Howard, Pilar Wiley, som gör dokumentären Shakedown som ska likna Paris is burning (som jag tyvärr inte heller sett), Steak Haus productions, dokumentären Uncovering porn for pussies, Sex & fury.... När ska jag hinna se och läsa mer om allt det där?

8 kommentarer:

Hull sa...

Men Emma. Nej! Finspång är ju överjävligt jävligt. Djävulens stjärt, liksom. Ångest i kubik!Första bilden säger allt!

Och så är du ganska söt och rolig. I största allmänhet.

Emma sa...

Men Finspångs omnejd är inte så pjåkigt alls. :)

(Och jag måste erkänna att jag tycker att den där pizzerian är sjukt snygg i sin fulhet.)

Hull sa...

Okej då, omnejderna är kanske ganska trevliga. Pizzerians fulhet tycker jag mest är otroligt naiv. Snygg, kanske, men faktiskt på allvar skapad. Däri ligger Finspångs ångest.

Men om du gillar sånt... good for you! :)

Emma sa...

Gillade förresten många av bilderna på din blogg!

Mattias sa...

Intressant det där med att det finns en stressfaktor i allt fantastiskt material som sköljer över en.

Och inte sällan hör man talas om något som man vill konsumera, och sedan dröjer det tio år innan det faktiskt blir av :)

Henrik sa...

Har du tagit fotona? Väldigt fina.

Emma sa...

mattias: Men det är ju så SJUKT stressande att försöka hålla sig uppdaterad samtidigt som man försöker fylla alla luckor bakåt...

Henrik: Tack snälla!

Hull sa...

Hepp och tack för det! :)